Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ovisok a szavazógép mögött

Ovisok a szavazógép mögött

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy óvodai program keretében a legkisebbek is megismerhették, hol és hogyan döntenek a város dolgairól a képviselők. A Fecske úti óvodások találkoztak a város vezetőivel is –akiktől kérdezhettek is mindarról, ami őket a várossal kapcsolatban mostanában foglalkoztatja.

Mi lesz a Szent Bertalan templom tetőszerkezetével? Hová tűnt a Károly Róbert szobor? Mennyi idős a Polgármesteri Hivatal épülete? Mikor lesz Bikini koncert Gyöngyösön? – ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel a Fecske úti óvodások Hiesz György polgármesternek azon a látogatáson, amely egy óvodai projekt keretében valósulhatott meg.

A gyerekek a város több pontján is jártak már, és megismerkedhettek több épület történetével. Most a Polgármesteri Hivatalt is szemügyre vehették.

Bujdosó Zoltán szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek már kiscsoportos koruktól tanulnak a városról, mint mondja, saját maga is tapasztalja kislányán, hogy gyarapodik a tudása.

A legtöbb ovis számára a díszterem, a szavazás, a mikrofonok tetszettek leginkább, akadtak azonban olyanok is, akiket a kulturális értékek érdekeltek.

Fontos, hogy a gyerekek városhoz való kötődése már ebben a korban kialakuljon – hangsúlyozta Hiesz György, aki hozzátette: ezt a kezdeményezést más óvodák is követhetnék.

A projektnek nem a hivatal volt az utolsó állomása, a későbbiekben több fontos intézményt és épületet megismernek majd a gyerekek.


Tovább az archívumra