Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Töretlen együttműködés

Töretlen együttműködés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hiesz György nem mond le párttagságáról és polgármesteri posztjáról, a munka folyik és együttműködnek a Fidesszel és a Jobbikkal a város érdekében- erősítette meg a polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Tapolcán történt események kapcsán tartott. Ugyanis sokan vontak párhuzamot a Gyöngyösön felállt városvezetés politikai összetételét illetően.

A két történet teljesen más. Utalt a tapolcai esetre Hiesz György polgármester, ahol a Jobbikos polgármester MSZP-s képviselőt kért fel az alpolgármesteri posztra. A pozíciót az alpolgármester az MSZP tiltása ellenére is elvállalta, ezért kizárták a pártból- összegezte röviden a tapolcai esetet Hiesz György. A sajtó az elmúlt napokban azért vont párhuzamot a két eset között, mert Gyöngyösön MSZP–s polgármester, Jobbikos és Fideszes alpolgármesterekkel irányítja a várost.

Hiesz György megismételte: a választás után kialakult helyzetben egyeztetett az MSZP vezetésével, akik “kifejezetten kérték a város érdekében legyen együttműködés, ne legyen írásos koalíciókötés, de a város érdeke a legfontosabb.” Úgy fogalmazott: akkor is megfogalmazódott, hogy ez egy érdekházasság, de el kellett kerülni, hogy egy politikai marakodásba, Esztergomhoz hasonló szituációba lavírozzák bele a várost.

Most a tapolcai eset kapcsán újra felvetődött, hogy Gyöngyösön lesz-e fegyelmi Hiesz Györgynek, lesz-e kizárás a pártból.

A polgármester szerint erről szó sincs, úgy vélte, a politika legfontosabb küldetése, hogy a választói akaratot jelenítse meg, hajtsa végre amit a választáskor ígért, amivel a város javát szolgálja.

Egyben nem köt kompromisszumot, a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat nem tűri, de ilyet nem is tapasztalt még itt ebben a testületben, és reméli nem is lesz ilyen- tette hozzá a polgármester.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A brigád - A vajdasági Petőfi brigád története - dokumentumfilm
15:22
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:42
15:45
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság