Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum

Lakossági fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Aláírásgyűjtést és lakossági fórumot tartott tegnap Gyöngyösön a Demokratikus Koalíció. A párt vezetői Megélhetést! Biztonságot! elnevezésű országjárásba kezdtek Az állomások között helyt kapott Gyöngyös is.

Programjuk megismertetése, a lakosság észrevételeinek, javaslatainak és panaszainak meghallgatását tűzte ki célul a Demokratikus Koalíció. Ezért a párt vezetősége országjárásba kezdett. Gyöngyösön tegnap két állomáson, egy aláírásgyűjtésen és egy lakossági fórumon is várták az érdeklődőket, szimpatizánsokat.

– Az ország lakosságának közel fele él egyik napról a másikra, úgy, hogy nem tudnak tartalékot felhalmozni, nem tud a jövőjéről gondoskodni. És még egyszer mondom, 1,5 millió ember effektíve mélyszegénységben él, vagyis éhezik. Ezeknek a az embereknek az, hogy legalább egy napi levest, vagy a gyerekek tanulási ideje alatt 1-2 órát tudjanak világítani úgy, hogy ezt garantálja az állam – fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs, elnökségi tag.

A DK előrehozott választást szeretne. 2016-ban leváltanák az ország mostani vezetését.

– A DK a szervezett, rendszerszerű korrupció ellen lép fel és küzd, az emberek megfélemlítése, a magánéletükbe való kormányzati behatolás ellen lép fel. Ezért szövetségeseket gyűjtünk az emberek körében ahhoz, hogy megszüntessük ennek a kormánynak az uralmát minél előbb, egy előrehozott választás keretében – nyomatékosította a politikus.

A párt három pontban foglalta össze javaslatait. Szeretnék, ha nem lennének olyan családok, akik létminimum alatt élnek, alanyi jogon egy bizonyos mennyiségű vízhez és áramhoz juttatnák a mélyszegénységben élőket, valamint a bérek törvényes kifizetését is ellenőriznék.


Tovább az archívumra