Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Afrikai üzletek

Afrikai üzletek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A magyar-afrikai kapcsolatok és üzleti lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozások képviselőit várta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gyöngyösön és Egerben az Afrika üzleti fórumra.

A rendezvényen felszólalt az Afrikáért Alapítvány képviselője, és jelen volt olyan vállalkozó is, aki üzletét már Afrikába is kiterjesztette. A résztvevők a fórumon tanácsot kaphattak a külföldi üzletkötés íratlan szabályairól és lehetőségeiről.

Hogyan köthetünk üzletet a távoli Afrikában? Miért érdemes előtte megismerni az afrikai kultúrát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok a helyi vállalkozók, aki részt vettek a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Afrika üzleti fórum” elnevezésű rendezvényén. Az előadáson elhangzott: a magyar üzlet az afrikaiak számára egyet jelent a kiváló minőséggel, ezért érdemes terjeszkednie a városi vállalkozásoknak is.

A Gyöngyösön tartott eseményen előadást tartott többek között az Afrikáért Alapítvány vezetője, aki az afrikai kapcsolatok kiépítéséről és íratlan üzletkötési szabályokról beszélt a résztvevőknek. Azt mondta: ha üzletkötésre adnánk a fejünket Afrikában, érdemes előtte barátságokat kötni és kapcsolatot ápolni az illetékesekkel, mert ismeretlen emberekkel ritkán tárgyalnak a kinti vállalkozók.

A megyei iparkamara szerint a fórum lehetőséged ad arra, hogy a gyöngyösi üzletemberek is megtudják, hogy megéri üzletet kötni és vállalkozást indítani Afrikában.

– Aki a mai fórumon részt vesz, vagy esetleg érdeklődik később a kamaránál, megnyugtatjuk, hogy nem olyan távoli, valójában elérhető dolgok vannak Afrikában is, és nagyon befogadóak az ottani emberek, ottani vállalkozások, és azt gondolom, hogy van a magyar piacnak is ott létjogosultsága – fogalmazott Tóth Gabriella, a HKIK gyöngyösi képviseletvezetője.

Afrikai vállalkozókkal a későbbiekben is találkozhatnak a magyar üzletemberek, hiszen hamarosan egy innovációs expo keretében több mint 30 külföldi képviselő érkezik Magyarországra.


Tovább az archívumra