Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hőségriasztás

Hőségriasztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Másodfokú hőségriasztás van érvényben csütörtök déltől hazánkban.

A rendelkezés várhatóan hétfő éjfélig tart – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A kánikulában fokozottan ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre és aki teheti, töltsön több időt légkondicionált helyen. A szakemberek figyelmeztetnek – ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban még egészen rövid időre sem. A gyöngyösi önkormányzat is megkezdte az ilyenkor szokásos óvintézkedéseket.

Jégkása, fagylalt, lenge ruha és ivóvíz. Így érdemes ezekben a napokban útnak indulni . A gyöngyösi főtéren a szökőkutak vize is adhat némi enyhülést, persze nem feledve, hogy fürödni és inni továbbra sem szabad belőlük. Kása János, közbiztonsági referens elmondta, nemcsak ezzel, a közkutak megnyitásával is segítik a lakosságot.

Az országút úti közkút már üzemel. A kutak megnyitása folyamatos a mai napon. Itt, a Honvéd utcában is hamarosan használhatják a járókelők. De emellett fontos az is ,hogy aki megteheti, délelőtt 11 óra és délután 3 óra között ne menjen a tűző napra.

Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, különösen veszélyeztetett csoportok, például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Akik vízparton töltik ezeket a napokat, azok is legyenek elővigyázatosak. Felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe és mindenképpen használjanak naptejet, óvják bőrüket a leégés ellen. A tikkasztó hőséget elszórtan frissítő záporok, zivatarok zavarhatják meg, de a hőmérő higanyszála még napokig egészen biztosan 30 fok felett marad napközben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság