Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai kerekasztal

Mátrai kerekasztal

Mátrai kerekasztal-beszélgetésre hívta a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter a Mátrai régió turisztikai szereplőit a Galyatetői nagyszállóba, a közös gondolkodás, és együttműködés reményében.

A beszélgetést szervező Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter, 3 éve alakult 31 tagszervezettel, és most szeretne részt venni az „Összefogás a Mátráért” munkacsoport munkájában, ezért hívta össze egy egyeztetésre a turisztika szereplőit- tudtuk meg az elnöktől. Számítanak a hotelek, önkormányzatok, turisztikai vállalkozók együttműködésére, hogy a Mátra kiemelt turisztikai régió lehessen.

– Ennek érdekében a sípályákat szeretnék 4 évszakos attrakciókkal vonzóvá tenni, egész éves kihasználtság érdekében. Kékestető fejlesztésében nagy szerepe lehet egy kabinos felvonó megépítésének, így kiválthatóak lennének a káros anyag kibocsájtású gépjárművek – tette hozzá Fehér Gyula elnök.

Hirdetés
cinema-bridge

Horváth László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a turizmus fejlesztése, az új jogszabályi keretek következtében, nem attrakciók mentén történik, hanem térségben gondolkodva kell fejleszteni, egységre van szükség.

Az Összefogás a Mátráért munkacsoport vezetője, Bujdosó Zoltán elmondta, fontos a Mátra körbe- és átjárhatóságának fejlesztése, termékkapcsolásokra van szükség, gyermekbarát szolgáltatások fejlesztése és a Mátra zöldítése is célként fogalmazódik meg. Már készítik elő az anyagot, melyet a Turisztikai Ügynökség a tervek szerint az ősszel tesz le a kormány asztalára.

A megbeszélésen elhangzott, Mátraszentistvánban hamarosan megkezdődik egy ülőszékes felvonó kiépítése, melyet állami támogatással, mintegy 800 millió forintból valósítanak meg, és a tervek szerint a síszezonra elkészül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:07
Reklám
19:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2017. – Zárógála - Borostyán Néptáncegyüttes
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság