Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai kerekasztal

Mátrai kerekasztal

Mátrai kerekasztal-beszélgetésre hívta a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter a Mátrai régió turisztikai szereplőit a Galyatetői nagyszállóba, a közös gondolkodás, és együttműködés reményében.

A beszélgetést szervező Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter, 3 éve alakult 31 tagszervezettel, és most szeretne részt venni az „Összefogás a Mátráért” munkacsoport munkájában, ezért hívta össze egy egyeztetésre a turisztika szereplőit- tudtuk meg az elnöktől. Számítanak a hotelek, önkormányzatok, turisztikai vállalkozók együttműködésére, hogy a Mátra kiemelt turisztikai régió lehessen.

– Ennek érdekében a sípályákat szeretnék 4 évszakos attrakciókkal vonzóvá tenni, egész éves kihasználtság érdekében. Kékestető fejlesztésében nagy szerepe lehet egy kabinos felvonó megépítésének, így kiválthatóak lennének a káros anyag kibocsájtású gépjárművek – tette hozzá Fehér Gyula elnök.

Hirdetés

Horváth László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a turizmus fejlesztése, az új jogszabályi keretek következtében, nem attrakciók mentén történik, hanem térségben gondolkodva kell fejleszteni, egységre van szükség.

Az Összefogás a Mátráért munkacsoport vezetője, Bujdosó Zoltán elmondta, fontos a Mátra körbe- és átjárhatóságának fejlesztése, termékkapcsolásokra van szükség, gyermekbarát szolgáltatások fejlesztése és a Mátra zöldítése is célként fogalmazódik meg. Már készítik elő az anyagot, melyet a Turisztikai Ügynökség a tervek szerint az ősszel tesz le a kormány asztalára.

A megbeszélésen elhangzott, Mátraszentistvánban hamarosan megkezdődik egy ülőszékes felvonó kiépítése, melyet állami támogatással, mintegy 800 millió forintból valósítanak meg, és a tervek szerint a síszezonra elkészül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság