Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eső után

Eső után

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fakidőlések, villámcsapások, félméteres víz az Egri úton – ez a tegnapi eső gyorsmérlege. Rózsaszentmártonban a patak mellett ideiglenes védekezést kellett eszközölni, és az autópályán is vélhetően a nagy mennyiségű eső okozott balesetet.

A hirtelen jött csapadék nagy széllel és sűrű villámlással járt. A szél munkája nyomán a gyöngyösi tűzoltók legtöbbször fakidőléseknél dolgoztak.

 

Parád környékén az egri tűzoltóknak akadt sűrűn dolga. Sasváron fa dőlt a kastélyszálló kerítésére. Bodonyban egy másik fa lakóházakat veszélyeztetett, amikor magával rántotta az elektromos vezetéket is. Gyöngyösön a Ringsted úti gabonatárolóhoz, Gyöngyöspatán a Bajcsy úton vonultak villámcsapáshoz – egyik helyen sem történt nagyobb kár vagy személyi sérülés. Rózsaszentmártonban a patak okozott feszült pillanatokat.

 

A városban sem győzték a nagy víztömeget a lefolyók. Gyöngyös egyes pontjain órákon át igen nehéz volt közlekedni.

 

A pincékben szerencsére csekély mértékű beavatkozásra volt szükség, és sok volt az ok nélküli riasztás is- tette hozzá a katasztrófavédelem. Az M3-as autópályán a horti pihenőhelynél is az eső okozott balesetet, amikor egy Porsche vízátfolyásra futva megcsúszott, és az út menti árokba sodródott. A jelentős anyagi káron túl komolyabb sérülés szerencsére nem történt.


Tovább az archívumra