Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feltört indulatok a Petőfi utcában

Feltört indulatok a Petőfi utcában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mendi Pálné 3 gyermekkel lakik 41 négyzetméteren egy Petőfi utcai önkormányzati bérlakásban. A tegnap esti esőzés nyomán az ülepítőből feltörő szennyvíz elárasztotta a lakást, a nagyszoba közepén bokáig jártak a kellemetlen szagú vízben.  A lakást kezelő VG. Zrt-nél azt mondják, ez egy rendkívüli helyzet volt, de közel a megnyugtató megoldás.

Nem csak az akna van tele, már Mendiék sem tudják elviselni az áldatlan állapotokat. Csütörtök este feltört a szennyvíz, bogarak lepték el a szobát. A vakolat és a festés lehullik, a tapéta lemállik, nemrég teljes bútorcserét kellett végrehajtaniuk, mert minden bútoruk elkorhadt és megpenészedett. –emlékeztetett Mendi Pálné, a bérlő.

 

Próbálkoztak már műanyag festékkel, injekciós befecskendezéssel is, hogy kiszáradjanak a falak, de semmi nem segített. 2004-ben az Akaszka utca után minőségi cserével költöztek át a jelenlegi lakásba. A bérlakás egy műemlék jellegű ingatlanban van, így felújítani, átalakítani szinte lehetetlen. És nem is olcsó.

 

A VG Zrt.-nél elismerték Mendinéék kárát, de azt mondják, a tegnapi esőzés rendkívüli volt, így nem csoda, hogy kiömlött a szennyvíz. A tetőkről lefolyó csapadék is a derítőbe folyik, így az akna percek alatt megtelt.- tájékoztatott Kovács László, a VG. Zrt. műszaki igazgatója.

 

Pénteken délelőtt –idén negyedszer – kiszippantották a derítőt. A lakás hamarosan lélegző vakolatot kap, amely alatt nem halmozódik majd fel a a falakban gyűlő nedvesség. A korszerűtlen derítő megszüntetése és a tetőcsapadék külön irányba vezetése is napirenden van, ehhez azonban a cégnek önkormányzati engedélyekre és támogatásra lesz szüksége.

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra