Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatják a beruházást

Folytatják a beruházást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött az Idősek Bentlakásos Otthona felújításának II. üteme. Az intézmény több mint 250 négyzetméterrel bővül a II. ütem keretében, a Bugát Pál Kórház régi szakrendelői szárnyának irányában.

Az első ütem tavaly ősszel zárult, melynek keretében 180 millió forint pályázati forrásból korszerűsítették az intézményt, melyet az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ nyert. Az új terület közösségi tereket foglal magában, társalgót, egyéni foglalkoztatót, és imatermet alakítanak ki.

Ez a könyvespolc hamarosan eltűnik az idősotthon folyosói társalgójából, ugyanis itt lesz az átjáró az új közösségi térhez és az imateremhez. A fal túlsó oldalán, a régi kórház területén, már megkezdődtek a bontási és építési munkálatok, miután a nőgyógyászati szakrendelők átköltöztek a kórház új szárnyába. Ez volt a II.ütem megkezdésének feltétele. Az idős otthon területe több mint 250 négyzetméterrel bővül, a közel 5,6 millió forintba kerülő beruházás kapcsán.

A gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Idősek Bentlakásos Otthonának korszerűsítése, nagy jelentőséggel bír a térségben élő idős emberek ellátásában- mondta Hiesz György polgármester, a munkaterület bejárásakor.

A közösségi terek kialakításával párhuzamosan megkezdődött az Idős Otthon udvarának akadálymentes térburkolása, és csapadékvíz elvezetése. Az udvari munkálatok pályázati tartalékból mintegy 4,6 millió forintból valósulnak meg. A látogatási rend változatlan marad a beruházás ideje alatt, azonban a közlekedés megváltozik az intézmény udvarán és épületében, melyet útbaigazító táblákkal segítenek. A beruházással a tervek szerint szeptember végére végeznek, a későbbiekben pedig a zöldövezetet, a parkot is rendbe teszik.


Tovább az archívumra