Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétvégi állatorvosi ügyelet

Hétvégi állatorvosi ügyelet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megújul az állatorvosi ügyelettartás Gyöngyös és Hatvan környékén. A tízezer állat sürgős ellátását biztosító szolgáltatás esténként, valamint hétvégén is elérhetővé válna az állattartók számára.

Morzsát éppen oltásra hozta a gazdája. Rajta kívül azonban számos beteg állat ellátására lenne szükség akár hétvégén, valamint ünnepnapokon is.

2012-ben lépett hatályba az a törvény, mely megszüntette az orvosok ügyelettartási kötelezettségét, és azóta csak önkéntesen szervezett ellátás volt biztosított az állatoknak. Ezt szeretnék megújítani Gyöngyös és Hatvan vonzáskörzetében. A korábbi 24 órás, hétvégi ügyelettől azonban eltérő lesz a mostani.

– Ez az ügyelet nem 24 órás lesz, viszont hétköznap délután, illetve kifejezetten este, tehát egy ilyen normál időben, este 8-tól 10-ig, el lehet majd vinni a kutyát egy ilyen sürgős ellátásra, illetve hétvégén is, akár vasárnap vagy szombaton is lesz kijelölt ügyeleti időpont, amikor képesek leszünk itt Gyöngyös környékén, illetve Hatvan környékén is elvégezni ezeket a sürgős dolgokat – fogalmazott Dr. Eperjesi József állatorvos.

Fontos kiemelni, hogy bevezetésre kerül majd egy ügyeleti díj is, azonban az állattartóknak így is nagy szüksége lenne erre a szolgáltatásra.

Arról, hogy éppen hol és melyik orvos lesz ügyeletben egy – már készülő – honlap fog tájékoztatást adni.

A tervek szerint körülbelül egy hónap múlva mindez már életbe is léphet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor