Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt levél

Nyílt levél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyílt levéllel fordult két jobbikos képviselő Hiesz György polgármesterhez, aki elutasította azt a területfoglalási kérelmet, amelynek segítségével családi napot rendezett volna Bús Árpád Zsolt és Kovács Zoltán a nyolcvanasi városrészen. Az elutasítás indoklása szerint mivel holnap a városban lesz augusztus 20-ai rendezvény, nincs szükség más területen hasonló eseményt szervezni.

Nincs szükség alternatív rendezvényekre – ezzel az indoklással utasította el Bús Árpád Zsolt és Kovács Zoltán jobbikos képviselők területfoglalási kérelmét Hiesz György polgármester. A politikusok ma kenyérszenteléssel egybekötött családi napot szerettek volna rendezni a nyolcvanas városrészen. A párttagok ezért nyílt levéllel fordulnak a polgármesterhez.

– A nyílt levélben felsoroljuk, hogy kb 10.15 támogató, vállalkozó ajánlotta fel ingyenesen a segítségét és részvételét ezen a rendezvényen – mondta Kovács Zoltán képviselő.

Terveik szerint nem csak kenyérszentelés valósult volna meg, hanem hagyományőrző csoportok, néptáncosok léptek volna fel a rendezvényen. A képviselők már több hasonló eseményt szerveztek az itt élők számára, hiszen céljuk, hogy nem csak az itteni környezetet szépítsék, hanem programokkal töltsék meg a városrészt.

– Augusztus 19-én, a mai napon egy órakor kezdődött volna a nyolcvanas kenyérszentelés, amelyet be szerettünk volna illeszteni abba a körbe, amelyet Kovács Zoltán képviselőtársammal útjára indítottunk tavaly szeptemberben, ugye a nyolcvanas egészségnap, nyolcvanas karácsonyfa állítás, húsvéti rendezvény, és nyári rendezvényként szerettük volna beilleszteni – sorolta Bús Árpád Zsolt.

A Hertelendi térre tervezett program tehát nem valósult meg a polgármester elutasítása miatt. Hiesz György azt mondta: egy nemzeti ünnepen nincs szükség arra, hogy a pártok külön programokat szervezzenek.

– Alternatív kenyérszentelést, március 15-ét, augusztus 20-át, karácsonyt nem szeretnék, ne az legyen, hogy a pártok, ki-ki saját szájíze szerint városi ünnepséget szervez – vélekedett a polgármester.

A jobbikos képviselők azt mondták: továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy fejlődjön a városrész és egyre több programon vehessenek részt az itt élők.


Tovább az archívumra