Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Napelemmel olcsóbban

Napelemmel olcsóbban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Befejeződött a napelemes mini erőmű telepítése a gyöngyösi strandon. Összesen kétszáz napelemet szereltek fel az épületek tetejére. A beruházás egy pályázat segítségével jöhetett létre, és az energiaszükséglet jelentős részét biztosítja.

Az elemek amerikai típusúak, a rendszer karbantartást nem igényel, garancia ideje pedig 20 év. Néhány, a műszaki átadáson elhangzott adat a felszerelt napelemekről. A Sportfólió Kft. egy KEOP pályázaton teljes támogatottság mellett nyert 30 millió forintot napelemek felszerelésére a gyöngyösi strandon.

A fejlesztés a strand energiafogyasztásának egynegyed részét tudja biztosítani, mely körülbelül 5 millió forintos megtakarítást jelent majd évente.

– Mi ezt a fajta megtakarítást idézőjelben nem előre szeretnénk elkölteni természetesen, de azért szeretnénk tervezni tovább az egyéb megtakarítási lehetőségeket, illetve olyan fejlesztéseket a strandon, ami akár a látogatói számot növeli, akár a szolgáltatásaink értékét tudja emelni – fogalmazott Juhász Péter, az üzemeltető Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Nemcsak energiatakarékosság szempontjából, hanem a város környezettudatosabbá tételéhez is nagyban hozzájárul a napelemek felszerelése – ezt már Hiesz György polgármester hangsúlyozta.

Egy újabb pályázat segítségével a vízforgató berendezésen átfolyó víz hőjét szeretnék visszanyerni – tette hozzá a polgármester.


Tovább az archívumra