Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költséges meleg

Költséges meleg

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csaknem 3 millió forintot költött a gyöngyösi önkormányzat a hőségriadók miatti intézkedésekre. A nyári időszakban 5 hőségriasztás miatt több héten át kellett a locsoló kocsinak folyamatosan dolgoznia, illetve a szökőkutak és a közkutak vízmennyisége is jócskán megnövekedett.

A locsolóautónak két vonalterve is volt, egy rövidebb, amelyen a meleg hétköznapokon jártak, és egy hosszabb útvonal, amely a hétvégi forgalmasabb utakon ment keresztül, de mindenhová így sem tudott behajtani a jármű.

Ilyen több oldalas tervezete van az önkormányzatnak – mutatja Kása János. Ez tartalmazza a város hőségriasztással kapcsolatos feladatait. Vízosztás, közkutak megnyitása, szökőkutak folyamatos működtetése és a locsoló kocsi használata. Ezek voltak az elmúlt időszak tikkasztó hőségében a kötelező intézkedések a város részéről. Az önkormányzat egyik feladata közé tartozik, hogy a hőségriadók alatt a lakosságot ezekkel is segítsék.

Az elmúlt évek legtöbb hőségriasztása volt az idén. Júniustól augusztusig 5 alkalommal adták ki a riasztást. A legutolsó volt a leghosszabb, 11 napos. Összesen 30 napon keresztül kellett a szükséges óvintézkedéseket betartani.


Tovább az archívumra