Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportnap

Sportnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megrendezték a fogyatékkal élők sportnapját a Kolping Házban. Darts, vonalas teke, és egyéb fejlesztő jellegű játékok várták az oda érkező csoportokat. A Gyöngyösi Önkormányzat Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sportbizottsága mintegy 80 ezer forinttal támogatta az esemény megvalósítását.

– Nagyon jó, nagyon tetszik, a darts az mindent visz, szeretem az ilyen dolgokat – mondja Kitti, aki a Hétszínvirág Napközi Otthon tagja, és először vett részt a fogyatékkal élők sportnapján.

A Napközi Otthon mellett az Idősek Bentlakásos Otthona, és a Heves Megyei Mozgássérült Egyesület gyöngyösi csoportjának tagjai is ellátogattak az idei sportnapra, ahol többek között teke vagy célba dobás feladatokban kellett megmérettetni magukat.

Az idősek, vagy fogyatékkal élők számára is sokat jelent egy-egy ilyen közösségi esemény, hiszen ilyenkor akár új ismeretségeket is köthetnek.

– Ez egy olyan esemény, amikor a mindennapi ritmusukból kizökkennek, jönnek, készülnek, csinálják, örömmel végzik el, és remélem, boldogan távoznak, ahogy szoktak – mondta Varga Pál, a Fogyatékkal Élők Heves Megyei Sportszövetsége elnöke.

De nem csak ezen a napon mozognak, és teszik aktívvá magukat a jelenlévők – hangsúlyozta az Idősek Bentlakásos Otthonának gondozója.

– Vannak játékos foglalkozásaink, és ezeken nagyon szeretnek részt venni, főként ilyen játékokból állnak össze, hogy teke, vonalas teke, darts. Ezek mind nagy kedvenc játékok, sőt az egyik lakónk készíti a darts játékhoz a táblát. Nagyon aktívak, ha ilyen játékon részt kell venni. Ezeket a sportrendezvényeket is nagyon várják – részletezte Kiss Bernadett mentálhigiénés munkatárs.

A Fogyatékkal Élők Heves Megyei Sportszövetségének elnöke szerint idén, előreláthatólag lesz még ehhez hasonló sportnap, ahol a most kimaradt csoportok is bizonyíthatnak majd.


Tovább az archívumra