Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állatkínázs

Állatkínázs

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre több állatkínzásról érkezik bejelentés a rendőrségre Heves megyében. Sok esetben mérgezéssel, állatviadalokkal, és nem megfelelő állattartással találkoznak az egyenruhások. Az esetektől függően az elkövető akár 2-3 év börtönbüntetést is kaphat. A helyi állatvédők nagy erőkkel próbálják felderíteni a felelőtlen gazdákat.

Rácsok mögött várják a leendő szerető gazdijukat a gyöngyösi gyepmesteri telepen lévő kutyák. Az örökbefogadók szinte minden esetben felelős gazdik, viszont az állatvédők egyre többször kapnak hírt nem megfelelően tartott kutyákról, vagy állatkínzásról. Mérgezés, meglövés, állatviadalok szervezése, égetés, nem megfelelő állattartás. Ha valaki hasonlóval találkozik közterületen, az Új Nap Egyesület segítségét kérheti.

– Csak Gyöngyös területén és Mátrafüred tartozik hozzánk, ott tudunk intézkedni, de csak közterületen. Közterületen mi is a rendőrség segítségét hívjuk, és úgy intézkedhetünk tovább. Hogy ha ez magánháznál van, akkor mi is csak annyit tudunk tenni, hogy meggyőződünk a valóságáról, nem mehetünk be – mondta Cene Erika, az egyesület tagja.

A gyöngyösi állatvédők leggyakrabban magára hagyott állatokról kapnak információt, ám a törvény már ezt is bünteti.

– A leggyakoribb az állat elhagyás, akkor, amikor a kölyökkutyákat kidobálják a határba, az erdőbe, akkor, amikor a nagy kutyákat kiengedik és a sorsukra hagyják, ezt egyébként már a törvény is bünteti, tehát az állatelhagyás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – figyelmeztetett.

A megyénkben történt állatkínzások esetében, -amikor az állat elpusztult- a legtöbb esetben nem találták meg a tettest, pedig az ő esetükben már súlyosabb büntetést szabnak ki.

Gyöngyösön legutóbb egy kistestű kutyát , Gyöngyössolymoson egy macskát vágtak földhöz, a kutyát végül el kellett altatni, a macska a bántalmazásba belepusztult, de több mérgezés is történt, Verpelét mellett pedig egy tanyán harci kutyákat képeztek ki, majd fogadással egybekötött viadalokat szerveztek. Az érintettekkel szemben vádat emeltek, ez az ügy jelenleg is bíróságon van.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság