Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fellendülés a lakáspiacon

Fellendülés a lakáspiacon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is tart a lakáspiac fellendülése, egyre többen fektetik be pénzüket ingatlanba, és egyre magasabb összegekért cserélnek gazdát a gyöngyösi lakások és családi házak. Ezzel együtt növekedtek az albérletek árai is, viszont aki saját otthont szeretne, kevesebbet tud alkudni az ingatlan árából, mint korábban. A szakértők szerint még mindig érdemes lakást vásárolni.

Eladó családi házak, eladó lakások. Nem állt meg a lakáspiac fellendülése az idei év első felében sem. Továbbra is sokan keresnek befektetési céllal ingatlant, az árak viszont egyre magasabbak. Gyöngyösön egy lakásért 6-8 millió forintot kérnek, a családi házak árai pedig 15-17 millió forint között mozognak. De nem csak az ingatlan vételnél kell mélyebben a pénztárcánkba nyúlnunk, a kiadó lakások bérleti díjai is igencsak megemelkedtek.

– A nyolcvanasi lakások, amik régebben 30-35 ezer forintért, most 50 ezer forintért vehetők ki albérletbe, itt a belvárosban ténylegesen határ a csillagos ég, sok minden befolyásolja, hogy például van-e benne bútor, milyen fűtés van, mekkora a rezsije, de egy új építésű lakásnál nem ritka ez a 60-70 ezer forint környéke és két szobás lakásról beszélünk – sorolta Tóth Máté irodavezető.

Ennek az az oka, hogy kevés a kiadó lakás és sok az albérletet kereső ember. Aki viszont saját otthonra vágyik, azzal is számolnia kell, hogy a meghirdetett árból kevesebbet tud alkudni, mint a korábbi években.

Tóth Máté azt is elmondta, hogy nem feltétlenül érdemes megnövelni az eladásra szánt ingatlanunk értékét, kivéve, ha az állagmegóvást jelent.

Továbbra is sokan cserélnek ingatlant Gyöngyösön és a környékbeli településeken, ahogy eddig is, van, aki beköltözne a városba, és van, aki csendesebb környéken szeretne lakni, és a környező településeken keres magának otthont.


Tovább az archívumra