Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kérdések a felújításokról

Kérdések a felújításokról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi várostérség fejlesztő kft. megkapta a nem lakás céljára szolgáló helyiségek működtetési jogát, de még nem világos, hogy a bevételeiből, vagy más városi alapból finanszírozzák az ingatlanok felújítását. Ez tegnapi Fogadóóra című műsorunkban hangzott el.

A jövőben a várostérség fejlesztő kft. kezeli a nem lakás céljára szolgáló helyiségek működtetési jogát. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a felújításokat, karbantartásokat a cég bevételeiből, vagy más alapból finanszírozzák-e. Korábban a városgondozási zrt. kasszájába folyt be a bérleti díjakból származó több tíz millió forintos bevétel.

– A bevétel nagy része ment az Otthon ház 2, tehát a volt építők szálló, a piros ház építése, felújítására, átalakítására, hiteltörlesztésre. Ez most megszűnt, mert idén kinyögtük az utolsó törlesztő részletet. Tehát az a pénz egy az egyben kvázi jöhetne a városkasszába, de hát nem fog jönni, mert most más csatornát találtunk neki – mondta Hiesz György polgármester.

A Jobbik szerint az így felszabaduló bevételt nem a város kasszába kellene befizetni, hanem az ingatlanok felújítására kellene fordítani azt.

– Úgy gondoljuk, hogy azt a bevételből kellene, nem újabb költségvetés forintjaiból máshonnan elhozva, átcsoportosítva, felújítási alapot képezve folyamatosan költeni ezekre. Azt gondolom, hogy ezt a bevételt, ami ebből bérleti díjból befolyik, annak x százalékát, azt szeretném látni, hogy ezt arra költi a cég – fogalmazott Kévés Tamás alpolgármester.

A várostérség fejlesztő kft-nek csak az idei évtől van olyan csoportja, ami a felújítási munkálatokat elvégezhetné, így korábban azt külső cég látta el, de Kiss Tivadar szerint nem biztos, hogy ez drágább megoldás. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, az sem fordulhat elő, hogy a cég feléli a bérleti díjakból származó bevételeit.

– Ennek a cégnek több féle feladata van, tehát egyrészt ez a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadása, de ugyanúgy tervez, projektet menedzsel, tehát a várható TOP-os uniós projekteket ő fogja menedzselni a városban és a várostérségben, úgyhogy, ha megindulnak az uniós források kiírásai és felhasználás, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon sok feladata lesz – mondta Kiss Tivadar.

Műsorunkban többek között elhangzott még, hogy egyelőre nincs konszenzus a pártok között arról, kiről nevezzék el a városi strandot.


Tovább az archívumra