Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Műszer ajándékba

Műszer ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szemészeti műszert ajándékozott egy látszerész mester a gyöngyösi kórház szemészeti szakrendelőjének. A műszer pontosabb és gyorsabb diagnózist tesz lehetővé a vizsgáló szakemberek számára, a páciensek pedig pontosabb szemüveget kaphatnak.

Kerato-refraktométer. Ez az a szem fénytörését vizsgáló műszer, ami a pontos dioptria meghatározásához szükséges, szemüvegkészítés előtt. Ehhez hasonló, kevésbé korszerű műszer csak kölcsönben volt még itt, így hiányt pótló a diagnózis felállításában – mondja dr. Elek Ilona szemész főorvos.

Ez a műszer leegyszerűsíti és meggyorsítja a szemüvegrendelést, és a szaruhártya görbületének megmérésével, nagyon pontossá teszi a beültetendő műanyag lencse fénytörőerejének a tervezését szemműtét előtt – tette hozzá a szakember. Az adományozó, Hajzer Ilona látszerész mester, 12 éve dolgozik látszerészként, így ismeri az egészségügyi szakma nehézségeit, a közel 3 millió forintos műszer megvásárlásával a betegek minőségi ellátását szeretné biztosítani.

– Láttam azt, hogy az orvosok és a szakápolók milyen nehéz helyzetben vannak, nekem most módomban áll, hogy segítsek – indokolta az adományozást.

A kórház főigazgatója hálás az adományért, az ilyen segítségek is hozzá járulnak ahhoz, hogy a régió kiemelt intézménye lehessen a gyöngyösi. Weisz Péter azt mondja, ez a műszer, jelentős változást hozhat a szemészeti tevékenységben.

A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy az egészségünk érdekében, szemünk vizsgálata mindenképp szükséges egy szemüveg viselése előtt, és csak is a számunkra, szakember által felírt és készített szemüveget viseljük.


Tovább az archívumra