Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hálózatosodás

Hálózatosodás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az iskola közös ügyünk program keretében indult el a hálózatosodás és partnerség program. A szervezők a civil szervezetek és az oktatási intézmények közti együttműködés lehetőségeiről, az eddigi tapasztalatokról és a további tervekről tartottak előadást.

Családi nap Nagyrédén, hagyományőrző nap Abasáron, gálaműsor Gyöngyöshalászon. Hosszú távon is eredményes partnerségek kialakítását célozták meg 2015 márciusában a hálózatosodás és partnerség program megálmodói. A szervezők most a hosszú távú fenntarthatósággal és a bővítés lehetőségével kezdtek el foglalkozni.

– Több intézmény jelezte a szándékot, hogy szívesen részt venne a későbbiek során. Mi ezt szeretnénk egy mikrotérségi szinten a 3 intézményre építve elindítani. Szakmailag segítséget nyújtva, mindenféle ötletben és minden dologban, ami eddig közöttünk elhangzott, azt továbbgondolva és megvalósítva – mondta Bozsik István, a nagyrédei iskola tanára.

A program felelősei emellett azt is szeretnék, ha jó kapcsolatot sikerülne kialakítani oktatási intézmények és civil szervezetek között. Az együttműködés mindkét félnek kedvező lehet.

Kedvező az iskolának, mert segítséget kaphat akár hagyományőrzés terén, de lehetne sorolni. A hátrányos helyzetűek esélyegyenlőség megteremtésében, vagy a fogyatékossággal élők. De akár művészeti szervezetekre is gondolhatok. Ugyanakkor a civil szervezeteknek is hasznos lehet, mert ők is a az utánpótlást kinevelhetik, tehát a gyerekeket bevonhatják a saját munkájukba.

A programok szervezői egy új gyermekprogramot is szeretnének meghonosítani a térségben.

– Most az országban népszerűek a parasztolimpiák. Mi ennek a gyerekváltozatát szeretnénk megvalósítani és bízunk abban, hogy az itt résztvevő, a gyöngyösi tankerülethez tartozó, az iskolák által képviselt és delegált csapatok méltóképpen fogják képviselni az intézményüket, emellett nagyon jól érzik magukat és nagyon jót fognak játszani – mondta Bozsik István a hétvégén megrendezendő program kapcsán.

A szervezők bíznak benne, hogy az új és már meglévő programok újabb és újabb közösségek érdeklődését keltik fel, valamint bővül a programban részt vevő iskolák, települések és civil szervezetek köre is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság