Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új rendezvényterem

Új rendezvényterem

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hónap múlva új kulturális színtérrel gyarapodhat Gyöngyös. A Mátra Honvéd Kaszinó földszintjén, a korábbi üzlethelyiség helyén fiatal vállalkozók beruházásában alakítják ki a StArt Műhely Rendezvénytermet. A saját tőkéből, mintegy 15 millió forintból megvalósuló rendezvényterem átadását november 1-re ígérik, s állítják, sokféle kulturális igényt ki tudnak majd elégíteni.

A Mátra Honvéd Kaszinóban 40 éve nem volt ilyen mértékű felújítás. Az intézmény földszintjéről a korábbi bérlő, a volt Electrico áruház az év elején kiköltözött, a helyiség hasznosítása így azóta megoldatlan volt. Mivel a vagyonkezelővel kötött szerződés értelmében csakis kulturális, közösségi célra lehet használni az épületet, nem volt sok jelentkező. Most azonban néhány fiatal vállalkozó úgy döntött, vállalja a műemléki környezet adta nehézségeket is, és kialakítja a tér legjobb adottságokkal bíró nagytermében a StArt Műhely Rendezvénytermet.

Volt itt már korábban moziterem és diszkó is. Ezeknek az örökségét is el kellett tüntetni. Csak vezetékből másfél-két kilométert építettek be. A vállalkozók a nehézségek ellenére azt ígérik, hogy egy hónap múlva november 1-jén megnyitják a rendezvénytermet, melynek sokszínű felhasználását képzelik el: a gyerekeknek szóló bábszínháztól kezdve a felnőtteknek szóló rock koncertekig. A lényeg, és ez kikötés volt a Kaszinó részről, kulturált helynek kell lennie.

A legalább 300 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel részben tehermentesíthetik is a néha zsúfolt Kaszinót. A város, mint az épület tulajdonosa szeretné az ingatlant kívülről is felújítani, méghozzá a műemléki hatóság előírása szerint az eredeti tervek alapján. Ez azonban nem a közeljövőben lesz, mivel az önkormányzat nem nyert a homlokzat és a kapualj megújítására benyújtott pályázatán.


Tovább az archívumra