Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Koszorúzással és műsorral emlékeztek meg az aradi vértanúkról és az október 6-ai eseményekről ma Gyöngyösön, a Battyhán szobornál. A városi ünnepségre ellátogatók idén új szemszögből ismerkedhettek meg a történtekkel.

– Még inkább magasztosnak látszik számunkra az aradi 13-ak önfeláldozása annak ismeretében, hogy 6 nemzetiségből származtak és ennek ellenére 1 közös hazáért, 1 közös ügyért haltak meg. Ebből is látszik, hogy a kérdés, ki a magyar, nem nemzetiségi kérdés, hanem szív és hűség kérdése – mondta az ünnepségen Hiesz György polgármester.

A polgármesteri köszöntő után az emlékezők a Berze Nagy János Gimnázium diákjainak Kmety György honvédtábornok életén keresztül idézték fel az eseményeket.

Az ő emlékét is őriznünk kell, mert idegenben is Magyarország szabadságáért küzdött. Tetteivel, sikereivel a magyar katona a magyar szabadságharc tábornokainak, köztük az aradi vértanúknak a kiválóságát öregbítette.

A megemlékezés végén a gyöngyösi önkormányzat, a helyi politikai pártok képviselői, iskolák és civil szervezetek is koszorút helyeztek el gróf Batthyányi Lajos szobránál.


Tovább az archívumra