Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Válaszoltak

Válaszoltak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sajtótájékoztatón reagált Kévés Tamás alpolgármester és Faragó Tamás a Jobbik frakcióvezetője a VAGY Egyesület korábbi kérdéseire. Az egyesület a VG Zrt-vel kapcsolatban érdeklődött, mert tudomásuk szerint zárt ülésen azt tárgyalta a képviselő-testület, hogy a cég vezetésében személyi változások történjenek. A Jobbik képviselői szerint mivel a társaságot továbbra is a jelenlegi vezérigazgató irányítja, nem történt személyi változás és erről nem is tárgyaltak a zárt ülésen.

Nagy Róbert, a Változást Akarunk Gyöngyösön Közéleti Egyesület elnöke nyílt levélben tette fel a VG Zrt.-vel kapcsolatos kérdéseit a Jobbiknak. Kévés Tamás alpolgármester és Faragó Tamás a párt frakcióvezetője ma sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre. Faragó Tamástól arról érdeklődött egyebek mellett az Egyesület, hogy kit javasoltak a vezérigazgatói pozícióra, és mi alapján választottak volna új vezetőt.

– Személyi javaslatról nem tárgyalt, erre tudok válaszolni, a többire nem, hiszen a képviselői titoktartás köt – szögezte le a frakcióvezető.

A VAGY Egyesület szerint a várost és a városi cégeket érintő kérdéseket a nyilvánosság bevonásával kellene megtárgyalnia a testületnek. Faragó Tamás azt mondta: mivel ezen az ülésen egy városi cég üzleti titkairól is szó esett, a Szervezeti és Működési Szabályzat előírja, hogy ilyen esetekben zárt ülésen kell tárgyalniuk a képviselőknek.

A VAGY Egyesület Kévés Tamástól a nyílt levélben arról érdeklődött, hogy mint felügyelőbizottsági tag, milyen észrevételeket, javaslatokat tett a VG Zrt. gazdálkodásával és működésével kapcsolatban. Kévés Tamás azt mondta: egy felügyelőbizottsági tag erre vonatkozóan nem tehet javaslatokat.

– A cégnek a menetében, tervezésében én nem szólhatok bele, képviselőként beleszólhatok, viszont felügyelőbizottsági tagként én beszámolót csak a képviselő-testület felé illetve a polgármester felé tehetek – mondta az alpolgármester.

A jogszabály szerint a képviselő-testület egyébként bármikor felmentheti egy városi cég vezérigazgatóját és újat nevezhet ki akár meghirdetett pályázat útján, de akár javaslatot is tehetnek az új vezető személyére.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy egy képviselő hozzátartozóját javasolták új vezérigazgatónak, a „képviselői titoktartás” miatt nem kaptunk választ.


Tovább az archívumra