Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Válaszoltak

Válaszoltak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sajtótájékoztatón reagált Kévés Tamás alpolgármester és Faragó Tamás a Jobbik frakcióvezetője a VAGY Egyesület korábbi kérdéseire. Az egyesület a VG Zrt-vel kapcsolatban érdeklődött, mert tudomásuk szerint zárt ülésen azt tárgyalta a képviselő-testület, hogy a cég vezetésében személyi változások történjenek. A Jobbik képviselői szerint mivel a társaságot továbbra is a jelenlegi vezérigazgató irányítja, nem történt személyi változás és erről nem is tárgyaltak a zárt ülésen.

Nagy Róbert, a Változást Akarunk Gyöngyösön Közéleti Egyesület elnöke nyílt levélben tette fel a VG Zrt.-vel kapcsolatos kérdéseit a Jobbiknak. Kévés Tamás alpolgármester és Faragó Tamás a párt frakcióvezetője ma sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre. Faragó Tamástól arról érdeklődött egyebek mellett az Egyesület, hogy kit javasoltak a vezérigazgatói pozícióra, és mi alapján választottak volna új vezetőt.

– Személyi javaslatról nem tárgyalt, erre tudok válaszolni, a többire nem, hiszen a képviselői titoktartás köt – szögezte le a frakcióvezető.

A VAGY Egyesület szerint a várost és a városi cégeket érintő kérdéseket a nyilvánosság bevonásával kellene megtárgyalnia a testületnek. Faragó Tamás azt mondta: mivel ezen az ülésen egy városi cég üzleti titkairól is szó esett, a Szervezeti és Működési Szabályzat előírja, hogy ilyen esetekben zárt ülésen kell tárgyalniuk a képviselőknek.

A VAGY Egyesület Kévés Tamástól a nyílt levélben arról érdeklődött, hogy mint felügyelőbizottsági tag, milyen észrevételeket, javaslatokat tett a VG Zrt. gazdálkodásával és működésével kapcsolatban. Kévés Tamás azt mondta: egy felügyelőbizottsági tag erre vonatkozóan nem tehet javaslatokat.

– A cégnek a menetében, tervezésében én nem szólhatok bele, képviselőként beleszólhatok, viszont felügyelőbizottsági tagként én beszámolót csak a képviselő-testület felé illetve a polgármester felé tehetek – mondta az alpolgármester.

A jogszabály szerint a képviselő-testület egyébként bármikor felmentheti egy városi cég vezérigazgatóját és újat nevezhet ki akár meghirdetett pályázat útján, de akár javaslatot is tehetnek az új vezető személyére.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy egy képviselő hozzátartozóját javasolták új vezérigazgatónak, a “képviselői titoktartás” miatt nem kaptunk választ.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság