Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Időseket köszöntöttek

Időseket köszöntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Városi ünnepségen köszöntötték Gyöngyösön az Idősek Világnapja alkalmából a nyugdíjasokat. A művelődési központ 1997-ben szervezett először rendezvényt a világnap alkalmából, azóta minden év októberében műsorral készülnek tiszteletükre. Az ünnepségen köszöntötték az 50 és 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat is.

– Önmagát becsüli meg minden nemzedék az által, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött – Sütő András szavain keresztül szólt az idősekhez Hiesz György polgármester, az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen.

A művelődési központban idestova 18 éve köszöntik a szépkorúakat.

– Most már hagyomány, hogy az Idősek Világnapja alkalmából, városi szinten is köszöntjük a nyugdíjasokat, ahogy tegnap az idősek otthonában, holnap a nappali klubban, így ma a város nyugdíjas szervezeteinek képviselőit, aki kedvet és meghívást kapott, hogy eljöjjön. És nem csak ez van ezen a napon, hanem köszöntjük az 50 és 60 éves házassági évfordulójukat idén ünneplő embereket is – mondta a polgármester.

– Ma, amikor a házasságok több mint fele, pár év elteltével felbomlik, sőt nagyon sok csak hónapokat él meg, meg kell becsülnünk azokat, akik hittek, hisznek, hinni akarnak a házasság intézményében -tette hozzá Hiesz György, aki egyúttal köszöntötte a házassági érvfordulójukat ünneplőket. Idén 23 jubiláló pár érkezett az ünnepségre.

Az idősek nevében Szoboszlai Endre mondott köszönetet, valamint egy kérést is megfogalmazott: ha a városnak van energiája az idősekkel foglalkozni, akkor még több energiát szánjon arra, hogy az unokáikkal törődjön. Mert ők jelenti a jövőt.

Az ünnepség végén „Fogj egy sétapálcát” címmel Némedi – Varga Tímea színész, és Pelsőczy László színművész operettműsorát tekinthették meg a résztvevők.


Tovább az archívumra