Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöld energia

Zöld energia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Zöld Energia szakmai workshopot rendeztek a Károly Róbert Főiskolán. A két napos rendezvény megnyitója után 3 szekcióban 12 előadást hallgathattak meg a résztvevők. A szakmai konferencia célja, egy nagyszabású nemzetközi kutatási program pályázata, több konzorciumi tag részvételével.

Távérzékelési és zöldenergia témájú nemzetközi alapkutatásokban venne részt a Károly Róbert Főiskola, ennek érdekében konzorciumi megállapodást kötött két hazai egyetemmel illetve egy kutatóintézettel. Ennek a szakmai megbeszélésére szerveztek két napos konferenciát a projektben résztvevő szakemberek.

A meghívott előadók a zöldenergia-kutatásban és a távérzékelésben rejlő együttműködésből származó előnyök kiaknázására törekednek. A debreceni egyetem professzora a zöldenergia és a környezetipar szekcióban tartott előadást a diagnosztikai módszerekről.

A szakmai előadásokon többek között szó esett, az alga sokrétű felhasználásáról, a biomassza hasznosításáról, a hulladékból történő üzemanyaggyártásról egészen az oktatásig.

A workshop második napján, Galgahévizen és a Mátrai Erőműben szakmai tanulmányúton vesznek részt a programok szereplői.


Tovább az archívumra