Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Séta a rák ellen

Séta a rák ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén harmadik alkalommal indult útjára a Rákellenes Séta Gyöngyösön. A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének szervezésében Dr. Gulyás Zoltán onkológus főorvos a mellrákról, a megelőzésről és a kezelési lehetőségekről tartott előadást a séta előtt. Magyarország még mindig az élmezőnybe tartozik az emlőrákos megbetegedések tekintetében, évente 5-6 ezer új mellrákost regisztrálnak, viszont a hasonló kezdeményezések után a tapasztalatok szerint többen mennek el rákszűrésre.

Magyarországon minden évben 5-6 ezer új daganatos beteget regisztrálnak. Ezzel a számmal Magyarország az élmezőnyben kapott helyet az emlőrákos megbetegedések tekintetében. Ma hazánkban 70 ezer gyógyult emlőrákos van. Többek között ilyen adatokat is megtudhattak azok, akik ellátogattak a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének rákellenes sétájára, és Dr. Gulyás Zoltán onkológus főorvos előadására.

A figyelemfelkeltő sétát idén már harmadik alkalommal szervezték meg Gyöngyösön az országos kezdeményezéshez csatlakozva.

– Célja az, hogy rá tudjuk az embereket venni arra, hogy igencsak menjenek el vizsgálatokra és szűrésekre, ne hagyják ki. Õk saját maguk bánják meg később, ha kihagyják a szűréseket – mondta Kéri Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete elnöke.

Dr. Gulyás Zoltán elmondta: az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések után többen mennek el szűrésekre. Az előadáson több, az emlőrákkal kapcsolatos fontos tudnivalóról hallhattak az érdeklődők.

Ahogyan minden évben, idén is alig maradtak üres székek a teremben, volt aki azért jött el, mert a családjában előfordult rákos megbetegedés.

A figyelemfelkeltő sétán a mellrák ellenes küzdelem jelképét, a rózsaszín szalagot viselték a résztvevők, gyertyával és rózsaszín lufival meneteltek, amelyekkel azokra emlékeznek, akik nem élték túl ezt a szörnyű betegséget.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság