Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felkészültek

Felkészültek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sok-sok látogatóra számítanak a városi sírkertekben a hétvégén. A gyöngyösi temetőket üzemeltetők felkészültek a Mindenszentekre, meghosszabbított nyitva tartással és rendőrségi felügyelettel várják mindazokat, akik szeretnék leróni kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál.

Takarítják a sírokat, mécseseket és krizantémokat helyeznek el a hozzátartozók a Felsővárosi Temetőben – most ugyan még kevesen jönnek, a hétvégi mindszentek ünnepére és halottak napjára viszont több száz látogatóra számítanak a temető dolgozói, ezért erre az időszakra minden évben külön felkészülnek.

– Konténert pluszban nem rakunk ki, helyette gyakrabban ürítjük, tehát ha megtelik egy konténer, próbálkozunk azonnal elszállítani és üríteni. A mindenszentek, illetve halottak napjára való felkészülés idején meghosszabbított nyitva tartás lesz. Este 9-ig lehet látogatni a temetőket – mondta el Tasi Mihály, a Városgondozási Zrt. temetőfenntartási művezetője.

A sírkertek környékén ilyenkor megnövekszik a forgalom, ami nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel a közlekedőktől. A rendőrök bevonásával segítik a közlekedést, valamint a sírkertek biztonságának fenntartásában a temető munkatársai is hatékonyan részt vesznek.

– A rendet a saját kollégáink fogják biztosítani, egész nap, reggel 7-től este 9-ig felügyelik a biztonságot. A rendőrség, illetve a polgárőrség is ígéretet tett, hogy gyakrabban fog kilátogatni, illetve ellenőrzi a temető területét. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy gondosabban figyeljenek az értékeikre, ne hagyják egy pillanatra sem ott a síron, akármilyen közelre mennek – hívta fel a figyelmet a művezető.

Érdemes tudni, hogy október 31-én, vagyis szombaton, 8-tól 12- óráig behajtási engedélyt kapnak a mozgáskorlátozottak a sírkertbe. Ez idő alatt az összes többi gépjárművel közlekedő a kinti parkolókban köteles várakozni – hangsúlyozta a temetőfenntartási művezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Világörökség - Jászó 
19:06
Reklám
19:09
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság