Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztések Mátrafüreden

Fejlesztések Mátrafüreden

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egy év alatt véghezvitt munkálatok, fejlesztések, és a jövőbeli tervek – ez volt a fő témája a nemrégiben megtartott lakossági fórumnak, Mátrafüreden. Egyebek mellett felújították a buszmegállókat, elkészült néhány útszakasz vízhálózata, és az óvoda előtti teret is újrabetonozták. Összességében mintegy 40 millió forintból sikerült korszerűsíteni a települést, és a jövőben még több terve van a részönkormányzatnak.

Elkészült a Mátrafüredi óvoda előtti tér, felújították a lépcsőt és mozgássérült feljárót is biztosítottak. Itt pedig a ceruzakerítést festik éppen. Ez volt az egyik beruházás, amelyet a lakossági fórumon tárgyaltak a közelmúltban.

Emellett pedig számos fejlesztést valósítottak meg – például a sétány felújítását – amelyek főként a lakosok jelzései, észrevételei voltak.

– Fontosnak tartjuk az óvoda előtti rész rekultivációját, nagyon rossz állapotban volt, itt a vízelvezetést is meg kellett oldani, mert nagyon sok esetben zsákokkal kellett védekezni, hogy az óvodába ne menjen be a víz, ezen kívül a hidak megújulása, amit nagyon fontosnak tartok, hozzájárultunk az egyháznak, a feszületnek a felújításához. Nagyon sok minden volt, ami még szóba került, kihordásra kerültek a szelektívhulladék-gyűjtő edények. Azt tudom mondani egy év távlatából, hogy nagy öröm együttdolgozni a Mátrafürediekkel – fogalmazott Faragó Tamás, a részönkormányzat vezetője.

Korábban problémát okozott a gyorshajtás, ezért több helyen traffipaxokat helyeztek ki, valamint egy teljes útszakaszt is leaszfaltoztak.

A fórum résztvevői üdvözölték a számos beruházás elkészültét, a szelektívhulladék-kérdésben viszont többen nem értettek egyet, hiszen sokan nem válogatják külön a szemetet.

Továbbá a zöldhulladékkal kapcsolatban is voltak fenntartások.

Faragó Tamás szerint az utóbbi problémára egy saját komposztálótelep lenne a megoldás.

A következő évben, további utca, járda és csatorna-felújítást szeretnének még, ezen kívül a park színvonalát emelnék – hangsúlyozta a részönkormányzat vezetője.


Tovább az archívumra