Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bővül az állatkert

Bővül az állatkert

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három új kenguru érkezett a már meglévő három hím mellé a gyöngyösi állatkertbe. Az egy és kétéves kis erszényesek egy hét összeszoktatási idő után már jól kijönnek egymással, sőt egy kifutóban élnek két emuval, akikkel szintén remek a kapcsolatuk. Az állatkert üzemeltetői nem pihennek, hiszen rengeteg tervük van. Nem csak új állatokkal bővül a kert népes családja, hanem új beruházások valósulnak meg.

Együtt falatoznak az emuk és a három hete érkezett egy éves kenguruk. A kifutóban így összesen már nyolcan élnek. A futómadarakat fiatalabb egyedekre cserélték, amikor tavasszal megérkezett az első három bennett kenguru Gyöngyösre, így az összeszoktatás is gyorsabban ment. Az állatkert üzemeltetői azonban hamar bővíteni szerették volna a csapatot, az egy éves erszényesek a Jászberényi Állatkertből költöztek ide, és igazi férfiuralom van a kifutóban.

– Nekünk eddig csak hím kenguruink voltak. Hogy ha szeretnénk szaporulatot, mindtől meg kellett volna válnunk, ugyanis egy családban csak egy hím lehet, ugyanis nagy a rivalizálás köztük és ebből problémák lehettek volna, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy egy fiúcsapatot fogunk tartani – mondta Barcai Henrietta ügyvezető.

Ezek a kenguruk nem nőnek nagyra, átlagosan egy méter magasak lesznek, viszont sok zöldséget, búzát és nyúltápot esznek, és láthatóan jól érzik magukat. A tél közeledtével sem lesz gond velük, jól alkalmazkodtak az Ausztráliában őshonos állatok az itteni klímához.

Az állatkert folyamatosan újítja a területet és az elmúlt időszakban többféle állat is érkezett ide, és a jövőben is találkozhatunk új egyedekkel. Többek között Szerbiából is várnak új lakókat.

– Öt darab gyűrűsfarkú majom fog onnan érkezni nemsokára reméljük, ázsiai kiskarmú vidránk is van már, ő még karanténban van és várja a párját, ami egyeztetés alatt van most a Nyíregyházi Állatpark ígért nekünk egy ázsiai kiskarmú nőstényt, ugyanis mi Hollandiáig mentünk ezért az egy darab kisfiúért – mondta az állatkert vezetője.

A kis vidra is jól alkalmazkodik az új környezethez, ő tenyészprogram keretében került Gyöngyösre.

Több munka folyamatban van az állatkertben, megújul a kis sor, az állatok új kifutókat és új berendezéseket kapnak, a jövő évben pedig elkezdik a kanadai hiúz kifutójának építését, és nagy vágyuk, hogy otthont adjanak egy barnamedvének is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet) 5.
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
18:08
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:08
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 1. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság