Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bővül az állatkert

Bővül az állatkert

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három új kenguru érkezett a már meglévő három hím mellé a gyöngyösi állatkertbe. Az egy és kétéves kis erszényesek egy hét összeszoktatási idő után már jól kijönnek egymással, sőt egy kifutóban élnek két emuval, akikkel szintén remek a kapcsolatuk. Az állatkert üzemeltetői nem pihennek, hiszen rengeteg tervük van. Nem csak új állatokkal bővül a kert népes családja, hanem új beruházások valósulnak meg.

Együtt falatoznak az emuk és a három hete érkezett egy éves kenguruk. A kifutóban így összesen már nyolcan élnek. A futómadarakat fiatalabb egyedekre cserélték, amikor tavasszal megérkezett az első három bennett kenguru Gyöngyösre, így az összeszoktatás is gyorsabban ment. Az állatkert üzemeltetői azonban hamar bővíteni szerették volna a csapatot, az egy éves erszényesek a Jászberényi Állatkertből költöztek ide, és igazi férfiuralom van a kifutóban.

– Nekünk eddig csak hím kenguruink voltak. Hogy ha szeretnénk szaporulatot, mindtől meg kellett volna válnunk, ugyanis egy családban csak egy hím lehet, ugyanis nagy a rivalizálás köztük és ebből problémák lehettek volna, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy egy fiúcsapatot fogunk tartani – mondta Barcai Henrietta ügyvezető.

Ezek a kenguruk nem nőnek nagyra, átlagosan egy méter magasak lesznek, viszont sok zöldséget, búzát és nyúltápot esznek, és láthatóan jól érzik magukat. A tél közeledtével sem lesz gond velük, jól alkalmazkodtak az Ausztráliában őshonos állatok az itteni klímához.

Az állatkert folyamatosan újítja a területet és az elmúlt időszakban többféle állat is érkezett ide, és a jövőben is találkozhatunk új egyedekkel. Többek között Szerbiából is várnak új lakókat.

– Öt darab gyűrűsfarkú majom fog onnan érkezni nemsokára reméljük, ázsiai kiskarmú vidránk is van már, ő még karanténban van és várja a párját, ami egyeztetés alatt van most a Nyíregyházi Állatpark ígért nekünk egy ázsiai kiskarmú nőstényt, ugyanis mi Hollandiáig mentünk ezért az egy darab kisfiúért – mondta az állatkert vezetője.

A kis vidra is jól alkalmazkodik az új környezethez, ő tenyészprogram keretében került Gyöngyösre.

Több munka folyamatban van az állatkertben, megújul a kis sor, az állatok új kifutókat és új berendezéseket kapnak, a jövő évben pedig elkezdik a kanadai hiúz kifutójának építését, és nagy vágyuk, hogy otthont adjanak egy barnamedvének is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
09:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Meru - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság