Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szezonális ellenőrzés

Szezonális ellenőrzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdte téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A kiemelt ellenőrzés december végéig tart majd, és valamennyi, az ünnepekhez kötődő népszerű terméket érint. Fokozottan vizsgálják a haltermékeket, a különböző hús-készítményeket és természetesen a csoki mikulásokat, és a szaloncukrokat is. Az ellenőrök a karácsonyi vásárokon és rendezvényeken is ellenőriznek.

Eper-tejszín, mogyoró, rumos-dió, szamba – számos más-más ízű szaloncukor vásárolható ennél az árusnál a piacon, Gyöngyösön. Õ kamerán kívül elmondta, minden évben odafigyel az ilyen ellenőrzésekre, és be is tartja a szabályokat.

Nem csak a szaloncukrokat, de más az ünnephez köthető terméket is vizsgál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – tudatta dr. Pleva György a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője.

– Az ünnepkörhöz tartozó termékeket ellenőrizzük elsősorban, természetesen a többi termék sem maradhat ki, de mivel ezek a termékek most a szokásos mennyiség többszörösével vannak jelen a piacokon, ezeket kiemelten kell ellenőriznünk. Ezek a különböző friss húsok, sertés, baromfihús, idetartozik a pulyka is, a különböző halak, haltermékek, az élő hal vizsgálata is meg fog történni, a különböző szezonális édességek – mondta.

Emellett a bejgli, a gyümölcs-és zöldségfélék, valamit a borok és pezsgők helyesen tárolását, sértetlen csomagolását, és dokumentált származását is szem előtt tartják az ellenőrök.

A fokozott ellenőrzés egyaránt érinti a hipermarketeket, és a karácsonyi vásárokat is.

Ilyenkor azonban a karácsonyi és adventi díszeket árusító kisiparosokra is külön figyelmet fordítanak. Korsós Róbert évek óta árul a piacon, és mindig felkészülten várja a vevőket.

Ha az akció során olyan terméket találnak, amely nem felel meg az előírásoknak, azt azonnal kivonják a forgalomból, ha például jelölési, csomagolási hibát észlelnek, akkor a gyártó kijavíthatja, majd azok visszakerülhetnek a polcokra. Az enyhébb hibáknál figyelmeztetnek, súlyosabbaknál pedig már bírságolnak is a szakemberek – tudtuk meg Pleva Györgytől.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság