Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feldíszítették

Feldíszítették

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Húsz nappal szenteste előtt díszbe öltözött Mindenki Karácsonyfája a Főtéren. A Képviselő-testület döntése értelmében már második éve nem vágnak ki fenyőfát, hanem a Hanisz téren, egy 25 méteres mamutfenyőt díszítettek fel, idén a Jeruzsálem Úti Tagóvoda nagycsoportosai. A díszeket a Mátra Művelődési Központ biztosította, a gyerekek pedig forró teával és egy kis édességgel pihenhették ki a munka fáradalmait.

Csillag, angyalka, fenyőfa és csillogó gömbök. Idén arany és barna díszeket kapott Mindenki Karácsonyfája a Hanisz téren. A képviselő-testület tavaly határozott úgy, hogy élő fenyőt választanak a városnak, ezt a 25 méter magas mamutfenyőt idén a Jeruzsálem Úti Tagóvoda nagycsoportosai díszítették fel.

– Örülünk, hogy őket is be tudjuk vonni, a legkisebbeket is, mert ugye rájuk is szüksége van a városnak, és szeretnénk azt, hogy ők is beépüljenek a város életébe, hogy egészen kiskortól nagykorukig igenis tevékeny résztvevői legyenek a város életében – mondta Bodonyi Gabriella, a művelődési központ munkatársa.

A gyerekek minden évben készülnek a karácsonyra az óvodában is, hiszen nem csak a város, hanem a saját családjuknak a karácsonyfáját is fel kell díszíteni.

– Decemberben az utolsó két hét, az mindig a karácsonyi készülődésnek a két hete és akkor készülünk verssel, dallal, illetve kis karácsonyi meglepetés ajándékkel a szülőknek – sorolta Sántáné Széles Erika óvodapedagógus.

A gyerekek már nagyon várják a karácsonyi ünnepeket, a legizgalmasabb számukra ilyenkor az ajándékok kibontása, és a karácsonyfa feldíszítése.

December 18-án a városi ünnepség keretében is meg lehet nézni a város karácsonyfáját, a betlehemet és a díszkivilágítást is, de különböző programokkal is készülnek a családoknak.

– 16 órakor kezdődik a városi ünnepség a nagytemplomba, beszéddel, köszöntővel, misével, ezt követően pedig itt a Hanisz téren meggyújtjuk a Mindenki Karácsonyfáján az első gyertyákat, műsor is lesz természetesen, betlehemes műsor, úgyhogy nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, ki csak tud, jöjjön el, tiszteljen meg minket – kérte Hiesz György polgármester.

A városi ünnepségen kívül a Főtéren minden vasárnap műsorokkal egybekötve meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-04 )

Tovább az archívumra