Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fokozott ellenőrzés

Fokozott ellenőrzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepi fokozott ellenőrzést tart a Gyöngyösi Rendőrkapitányság. A rend őrei az országos akcióban elsősorban a köztereken, a piacon és a bevásárlóközpontok környékén járőröznek. A céljuk ezzel, hogy megelőzzék a vagyon elleni bűncselekményeket. A karácsonyi forgatagban érdemes értéktárgyainkra jobban figyelni, hisz ilyenkor a zsebtolvajok is többet dolgoznak – hívják fel a figyelmet a rendőrség szakemberei.

Járőrszolgálat a főtéren. Novembertől egészen januárig a rend őrei fokozottan figyelnek. Elsősorban karácsonyi vásároknál, nagyobb üzleteknél, a piacokon, de akár a buszmegálló környékén is többet találkozhatunk ebben az időszakban a rendőrökkel.

Az embereknél ilyenkor több készpénz, bankkártya lehet, csomagokat cipelnek, nagyobb a nyüzsgés, zsúfoltság mindenütt, ezért érdemes jobban figyelni – mondja az őrnagy. Mindezt pedig kihasználják a bűnelkövetők is. Felbukkanhatnak a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok is, de a parkolókban, közutakon trükkös tolvajokkal is találkozhatnak a gyanútlan állampolgárok – teszi hozzá.

A járőrszolgálatok alkalmával a rendőrök vigyáznak a lakosok biztonságára és igyekeznek kiszűrni a tömegből a tolvajokat. Az országos akcióban a rendőrök mellett a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai is részt vesznek.


Tovább az archívumra