Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Füstbe ment terv

Füstbe ment terv

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves Megyei közgyűlés a megye Területfejlesztési Koncepciójában és a Területfejlesztési programjában célul tűzte ki, a gazdaságfejlesztést, a munkanélküliség csökkentését, a közfoglalkoztatás további szélesítését. Ezekhez a célkitűzésekhez kiváló alapot jelentettek volna a megyében található állami földek, melyek elherdálásával megszűnik az az erőforrás, ami ezt megalapozhatná akár a kisebb településeken is – hangzott el a Jobbik mai sajtótájékoztatóján Gyöngyösön.

„Füstbe ment terv” ez volt a címe a mai Jobbik sajtótájékoztatójának, melyen Szűcsné Major Ildikó Heves Megyei Önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az állami földek elherdálásával a megyei közgyűlés Területfejlesztési programjának bizonyos céljai nem valósulhattak meg.

Látható, hogy ezek a területek nagyrészt nagybirtokosoknál találnak gazdára, akik óriási területeken, jellemzően szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak – magyarázza a Jobbik képviselője. Ennek következtében a zöldség- és gyümölcstermesztés növelésére sincs túl sok esély, mely felszívná a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerőt. Pedig a térségben már van arra példa, hogy egy kistelepülés saját földterületen virágzó gazdaságot hozott létre, amely nemcsak bevételt jelentett a településnek, hanem munkahelyeket is teremtett – mondja.

Végezetül a megyei képviselő hozzátette, a területfejlesztési koncepció ugyan tartalmazza a Jobbik ezirányú elképzeléseit, azonban az állami földek elherdálásával, ezek a dokumentumok füstbe ment tervekké váltak.


Tovább az archívumra