Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fórum a duális képzésről

Fórum a duális képzésről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A duális képzésről tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyeztető interaktív fórumot Egerben. A céljuk ezzel a rendezvénnyel, hogy összehozzák azokat a szereplőket, akik a gyakorlat orientált képzésben részt vesznek. A fórum nemcsak a diákoknak szólt, több nagyvállalat és számos felsőoktatási intézmény is képviseltette magát.

Több, a térségben működő cég és vállalkozás is bemutatkozott azon fórumon, amelyet a megyei Kamara rendezett a felsőoktatásban nemrég bevezetett duális képzésről. A gyakorlatorientált képzés népszerűsítésében a Kamara fontos szerepet vállal. Nemcsak a cégeket képviseli és segíti, hanem a tanulóknak is igyekszik minél több szakmát és vállalatot bemutatni.

A duális képzésben a diák már az egyetemi évei alatt, sok esetben leendő munkahelyén, vállal munkát, így versenyképes szaktudást szerezhet. Csaknem 80 alapszak közül választhatnak már mindazok, akik a jövőben a duális képzési rendszerben tanulnának.

A felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok egyaránt fontosak, ezen a napon a duális képzésben résztvevő szereplők első kézből szerezhettek információkat egymástól.

Minden nagyvállalatnak egyre nagyobb az igénye a jól képzett szakemberekre, épp ezért a vállalkozások és a cégek szívesen foglalkoztatnak duális képzésben tanuló diákokat.

Ugyanakkor a vállalkozások részéről jelentkező igényt a felsőoktatási intézményekkel közösen kell megvalósítani. A gyöngyösi főiskolán is több szakon van lehetőség ezt a képzést választani.

A duális képzésben a hallgatók a teljes tanulmányi idejük alatt fizetést kapnak, hisz a cégek munkatársként számítanak rájuk.

A fórum kiállítás jelleggel, interaktív módon történt. Meghívottak között szerepeltek a város középfokú tanintézményeiből azok a végzős diákok, akiket érdekel a duális képzés, ez irányában gondolkodnak továbbtanulásuk kapcsán, valamint azon felsőfokú oktatási intézmények, akik érintettek a duális szakok indításában, illetve azok a cégek, vállalatok, akik már esetleg korábban már bekapcsolódtak a duális felsőoktatásba, vagy érdeklődnek ez iránt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság