Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konzisztórium

Konzisztórium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új testület felügyeli a felsőoktatási intézményeket Magyarországon, február elsejétől létrejöttek a feladatokat elvégző konzisztóriumok. Ezek célja az, hogy a gazdasági szereplőket becsatornázzák a felsőoktatási intézmények stratégiai döntéshozatali folyamataiba. A gyöngyösi főiskolán felálló új testületbe a rektoron és kancelláron kívül három szakember került be. A júliustól létrejövő Eszterházy Károly Egyetem új konzisztóriumot kap.

Sok a munka az egyik gyöngyösi, közétkeztetést is végző cégnél. Kósa László ügyvezető azonban most új feladatot kapott két másik szakemberrel együtt. A kormány döntése értelmében ugyanis február elsejétől létrejönnek az úgynevezett konzisztóriumok, amelyek a felsőoktatási intézményeket felügyelik. A testületbe a főiskola dolgozóin kívül File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési igazgatója, Ócsai Lajos, a Gyöngyszöv-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kósa László került be. Feladatuk több részből fog állni.

– A gazdaságot, a versenyszférát egy picit közelebb hozni az elméleti tudáshoz illetve az oktatáshoz, és minden olyan témában, amelyben a jelenlegi vezetés, illetve a mindenkori vezetés kíváncsi a konzisztórium tagjainak a véleményére, ezt megfogalmazzuk – mondta Kósa László, a Mátra Party Kft. ügyvezetője.

A delegált tagok megbízatása öt esztendőre szól, ők újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik tevékenységüket, ám mivel a Károly Róbert Főiskola július elsejétől Eszterházy Károly Egyetemként működik tovább, a nyáron az intézmény új testületet kap.

– Úgy gondolom, hogy ez az átmeneti helyzet még jól is jöhet, hiszen addigra a konzisztórium tagjai is, illetve a főiskolák felelős vezetői is jobban látják majd, hogy hol vannak azok a pontok, és kik azok a személyek, akik igazán hatékonyan tudják végezni illetve segíteni a mindenkori vezetését egy-egy felsőoktatási intézménynek – tette hozzá Kósa László.

Ezen túl a testület beleegyezése szükséges többek között a főiskola intézményfejlesztési tervének, az éves költségvetésének, az éves beszámolójának és a vagyongazdálkodási tervének elfogadásához. Az új testület február 10-én ülésezik először.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság