Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Tigáz nevében csalt ki pénzt

A Tigáz nevében csalt ki pénzt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A TIGÁZ munkatársának adta ki magát, majd rosszul leolvasott órára hivatkozva, több százezer forintot csalt ki idős lakóktól egy 50 év körüli férfi Gyöngyösön, két helyszínen is. Az érintett szépkorúak mit sem sejtve adták át pénzt a csalónak. A TIGÁZ szakemberei, valamint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy mindenki legyen óvatos, és ha valaki leolvasás céljából becsönget, kérjék, mutassa fel igazolványát.

Itt a Lokodi úton, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton történt a napokban ez a két eset, amely során több százezer forintot tudott kicsalni egy ismeretlen férfi idős nőktől.

Szén Gabriella szerint azért történik egyre több ilyen csalás a Nyolcvanasi lakótelepen, mert túlnyomó részt idősek lakják, akiket könnyű becsapni.

– Az egyik ismerősöm figyelmeztetett arra, hogy pont az ő nagymamájával történt ez a bűncselekmény, hogy egy 50 év körüli férfi TIGÁZ óraleolvasónak adta ki magát. Õ készségesen beengedte a lakásba, merthogy arra hivatkozott, hogy rosszul lett leolvasva a gázóra, épp ezért egyeztetni kell még egyszer, szegény hölgy ezt elhitte, nyilván nem feltételezte, hogy csaló lenne, majd amikor a lakásba értek, akkor felszólította, hogy a nála lévő összes kézpénzt adja át – mondta Szén Gabriella, önkormányzati képviselő

A hölgy nagyon megijedt, és át is adta a készpénzt, amely egyébként az összes megtakarítása volt. Ugyanilyen módon járt el a tettes a Bajcsy-Zsilinszky úton is nem sokkal az első eset után.

Mindenki kellő körültekintéssel járjon el, és senki ne hagyja magát megtéveszteni, még akkor sem, ha a csalók megszólalásig hasonlóan öltözködnek fel, mint a TIGÁZ munkatársai – erre hívja fel a figyelmet Száraz Gábor szóvivő.

– Nagyon fontos tudni, hogy a hiteles és valós tigázos dolgozót, vagy vállalkozót, azt úgy lehet felismerni, hogy logóval ellátott ruhában dolgozik, van egy fényképes Tigáz-igazolványa, a vállalkozóknak pedig van egy Tigáz által kiállított megbízó levele, amelyet, amikor belépnek egy felhasználási helyre, akkor ezt fel kell mutatniuk. Ha ez nem történne meg, akkor azt javasoljuk, hogy a fogyasztók ezt kérjék el – fűzte hozzá.

Azt is nagyon fontos tudni, hogy a TIGÁZ szakemberei sosem kérnek készpénzt, vagy helyben való fizetést.

Az ilyenfajta módszer nem új keletű, hiszen már a tavalyi évben is gyakran visszaéltek a Zrt. nevével, ezért a rendőrség is óvva int mindenkit.

– Az ilyen esetek kapcsán azt tudom mondani, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává az állampolgárok, hogy ne engedjenek senkit be a lakásba. Elsősorban időskorú állampolgárokat néznek ki az elkövetők, úgyhogy ezeket a személyeket külön kérem, hogy különös körültekintéssel, óvatossággal, bizalmatlansággal járjanak el – javasolta Szilágyi Norbert, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az érintettek feljelentést tettek. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság nyomozást indított az üggyel kapcsolatban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság