Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jászárokszállási tervek

Jászárokszállási tervek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy önkormányzati képviselő lemondott, és a helyette megválasztott esküt tett Jászárokszálláson, az év első, közmeghallgatással egybe kötött képviselő – testületi ülésén. A döntéshozók többek között elfogadták az idei év költségvetését, jászkapitányt választottak és útfelújításhoz, bölcsődebővítéshez, kerékpárút építéséhez szükséges pályázatok benyújtásáról is döntöttek.

Eskütétellel kezdődött a testületi ülés Jászárokszálláson. Kazai József önkormányzati képviselő lemondása miatt, az ő helyét elfoglaló, Drapos Béláné tett esküt és lett a testület tagja.

Megtárgyalták az önkormányzat ez évi költségvetését is. 1 milliárd 892 millió forintból gazdálkodhatnak az idén- hangzott el az ülésen. Az intézmények számát nem csökkentik, létszám leépítést nem terveznek, ahol szükséges, nyugdíjazással szeretnék megoldani. Az idősek apartman házát tovább működtetik, és a Cafetéria rendszer az idén is 200 ezer Ft-ot biztosít évente az intézmények dolgozóinak. Összességében, jelentős beruházásokkal, a pályázatok lehetőségeit kihasználva szeretnék fejleszteni a várost- mondta Gergely Zoltán polgármester.

A bölcsőde felújítása mellett, kerékpárút építését, az Ipari és Dózsa út fejlesztését tervezik, az ehhez szükséges forrásokat pályázatokból szeretnék biztosítani. A közmeghallgatáson részt vevő állampolgárok észrevételei, leginkább az utak fejlesztésére és a sport beruházásokra irányultak. Az ülésen szó volt a civilszervezetek támogatásáról is, amelyre az idén 2,5 millió Ft-ot különített el a testület, a forrásra február 26-ig lehet pályázni. A július 9-én megrendezésre kerülő, XXII. Jász Világtalálkozó jászkapitányát is megválasztották Csikós Miklós személyében. A polgármester javaslatára a képviselők megszavazták, hogy illetményükből fejenként 30 ezer forinttal támogatják a Tehetségért Alapítványt. Az élelmezésvezetői posztra érkezett pályázatokat zárt ülésen bírálták el, 4 pályázóból Csányi Lászlónét, a jelenlegi vezetőt választották, neki újabb 5 évre szavazott bizalmat a testület.


Tovább az archívumra