Korlát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Cserélik a gyöngyösi patakmeder korlátját. A közel 3 millió forintos beruházás a napokban kezdődött el, és várhatóan egy hét múlva fejeződik majd be. A rekonstrukcióra azért volt szükség, mert a korlátrendszer és az oszlopok is elhasználódtak az évek során.

Elöregedett és veszélyessé vált a gyöngyösi patakmedret övező korlátrendszer, ezért esedékessé vált annak cseréje. Az önkormányzat, a Városgondozási Zrt.-vel együttműködve most teljes felújítást hajt végre. A beruházás összege mintegy 3 millió forint.

– Tavaly kaptuk meg a megbízást az önkormányzattól a korlátoknak a cseréjére, oka elsősorban az volt, mint ahogy lehet látni a még meglévő, ki nem cserélt szakaszokon, hogy elöregedtek az oszlopok, elöregedett mellette maga a korlátrendszer is, ennek a cseréje szükségessé vált és ez indokolta azt, hogy megkaptuk ezt a megrendelést – sorolta /1866/Tc.:00.11 – tavaly – 00.34 – megrendelést – Dobróka József, a VG Zrt. építőipari ágazatának vezetője.

A Zrt. szakemberei a napokban kezdték meg a munkát a Bástya utcától indulva. Jelenleg a Vármegyeház tér előtti szakaszt javítják.

– Itt a munkák elsősorban az oszlopoknak és a korlátoknak a cseréjére vonatkozott, illetve azokon a becsatlakozó utcaszakaszokon, ahol utcacsatlakozások vannak, ott biztonsági korlátokat építünk ki, ezeket a munkákat látjuk jelen pillanatban is – mondta a szakember.

A felújítás várhatóan jövő hét végére befejeződik – hangsúlyozta Dobróka József.


Tovább az archívumra