Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöldhulladék-szállítás márciusban

Zöldhulladék-szállítás márciusban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Begyűjtik márciusban a közterületi növények, fák vágásából, gallyazásból származó zöldhulladékot. Az önkormányzat most négymillió forintot szán a zöldhulladék és az egyéb, illegális hulladékok elszállítására. A lakosokat arra kérik, hogy március 8-án, 9-én és 10-én nagyobb kupacokba összegyűjtve helyezzék ki a zöldhulladékot.

Kupacokban áll a zöldhulladék az ingatlanok előtt. A tavasz kezdetével egyre többen kezdik meg a kerti, és az ingatlanok előtti fák metszését, sokan pedig nem aprítják fel a zöldhulladékot, így a gyűjtőedénybe nem tudják elhelyezni azt. 2015 júliusa óta csak a gyűjtőedényekből szállítják el a nyesedékeket, a mostani akcióban azonban az ömlesztve kihelyezett zöldhulladékot is összegyűjtik.

– Ha ezt nem aprítják fel apró darabokra, hogy beleférjen az úgynevezett barna kukába, akkor ugye nem fogja tudni a közszolgáltató elszállítani, és a tavaly év végi tapasztalatok és az idén már beérkezett rengeteg közterületi bejelentés alapján döntött úgy az igazgatóságunk, hogy ezt a városgazda segítségével megpróbáljuk összegyűjteni – mondta Juhász Katalin városüzemeltetési igazgatóhelyettes.

Márciusba három napon át, 8-án, 9-én és 10-én szállítják el az ingatlanok előtti zöldhulladékot, ezzel kapcsolatban a lakosok segítségét és együttműködését kérik.

– Azt szeretnénk kérni a lakóktól, hogy ezeken a napokon csak zöldhulladékokat helyezzenek ki közterületre, ha megoldható, akkor több ingatlantulajdonos fogjon össze, és egy nagyobb kupacba gyűjtsék össze a zöldhulladékot, illetve kifejezetten szeretnénk kérni, hogy kommunális, illetve egyéb hulladékot, selejtezett dolgokat, feleslegessé vált lomtalanítási szemetet ne helyezzenek a zöldhulladék közé – kérte az igazgatóhelyettes.

A begyűjtött zöldhulladékot a vízműtelepre szállítják, ahol feldolgozzák azt. Így nincs lehetőség utólagos válogatásra. Az önkormányzat minden évben több millió forintot költ hulladékszállításra, most azonban ezt négymillió forinttal egészítették ki, ebből valósul meg a mostani akció is. Juhász Katalin hozzátette: a tapasztalatok függvényében még az idén újabb szállítási napokat is meghirdetnek.


Tovább az archívumra