Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akadálymentesítés

Akadálymentesítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akadálymentesítési munkálatokat végeznek a Polgármesteri Hivatal új szárnyánál. Az önkormányzat a tavalyi költségvetésben 17 millió forintot különített el egy új lift megépítésére. A munka első ütemében a személyfelvonó fog elkészülni, majd a mozgáskorlátozottak számára alakítják ki a belépőt a liftbe, és az udvart akadálymentesítik. A terveket tavaly decemberben kezdték elkészíteni a szakemberek, a személyfelvonót március 31-én adják át.

Az acélszerkezet már áll, a festés viszont még nincs kész, és az üvegek sem kerültek még a helyükre. Folyamatosan dolgoznak a kivitelező cég szakemberei a Polgármesteri Hivatal új szárnyánál. Itt egy személyfelvonót alakítanak ki, a beruházás azonban több részből áll.

– A földszint és a negyedik tetőtéri szintet köti össze négy szinten, első ütemben, mert lesz ennek egy második üteme is, amikor az udvari szintről a földszintre az akadálymentesítés teljesen meg fog valósulni – részletezte Hársi István műszaki vezető.

A beruházás fő célja ugyanis az, hogy a mozgáskorlátozottak is akadály nélkül tudjanak ügyeket intézni az épületben, de a beruházásnak az itt dolgozók is nagyon örülnek. A lift elkészítésére az önkormányzat a tavalyi költségvetésben 17 millió forintot különített el.

– Az acélszerkezet látszik, ennyi az acélszerkezet és a kazettákba üvegezés lesz berakva, sötétszürkére lesz az egész színterezve és ilyen füst színű üvegekre, hőszigetelt üvegekkel lesz majd az egész borítva – sorolta a szakember.

A Polgármesteri Hivatal liftjének munkálatait több körülmény is nehezítette. A felvonó helyén ugyanis egy csatorna volt, valamint az emeleti belépőn egy üvegfalat is ki kellett venniük. A munkát az elmúlt időszak csapadékos időjárása is lassította. A személyfelvonót a tervek szerint március 31-én adják át.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság