Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Javaslatokat várnak városi kitüntetettekre

Javaslatokat várnak városi kitüntetettekre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Javaslatokat vár az önkormányzat a „Gyöngyös Város Egészségügyéért” és a „Gyöngyös Város Közszolgálatért” elnevezésű kitüntetésekre. Május elsejéig lehet javaslatokat tenni, azonban fontos változás, hogy mostantól csak méltatással ellátott ajánlást fogad el a képviselő-testület. A kitüntetéseket július elsején adják majd át.

Egy önkormányzati rendelet alapján összesen 12 kitüntetési lehetőség van, most jelenleg a Gyöngyös Város Közszolgálatáért, illetve Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetésekre van lehetőség javaslatokat tenni – hangsúlyozta Horváth Gábor.

– A Közszolgálatért kitüntetésre bármely gyöngyösi polgár tehet javaslatot, ugyanúgy az önkormányzati rendelet értelmében a képviselő-testületnek a bizottságai, érdekvédő szervezetek, állami igazgatási szerv vezetői, illetve a másiknál a Gyöngyös Város Egészségügyéért, egészségügyi szervek vezetői is, illetve ugyanúgy megtehetik a bizottságok és alapítványok – részletezte az igazgató.

Egy hónappal ezelőtt a képviselő-testület módosította az egy éves rendeletet. Mostantól elvárás, hogy méltatás is legyen egy-egy kitüntetésre javasolt személy neve mellett. További változás, hogy az „Év sportolói” kitüntetés megmaradt, de 3 kategóriára osztották.

-Három kategóriát fogadott el a tisztelt képviselő-testület. Az „Év Női sportolói”, az „Év Férfi sportolói” illetve az „Év Csapata”, tehát konkretizálva lett a korábbi rendelet, hát remélhetőleg, majd amikor odajutunk, ezekre is lehet javaslatot tenni – mondta Horváth Gábor.

A pályázat anyaga megtalálható az önkormányzat honlapján. Május elsejéig lehet mind a két kitüntetésre javaslatokat megtenni, és mind a kettőnek július elsején lesz az átadása – tette hozzá az igazgató.


Tovább az archívumra