Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több zacskó kutyapiszok

Több zacskó kutyapiszok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több zacskó kutyaürüléket szórtak szét a Cinke-közben – ezzel kereste meg televíziónkat egy felháborodott lakos. A bejelentő szerint a helyzet már tarthatatlan, ugyanis nem csak a közterületre, de magánházak udvarára is eldobják időközönként a kutyákat sétáltató személyek. További gondot okoz, hogy a szelektívhulladék-gyűjtő edények elvitele óta üvegtörmelékek borítják a Csalogány utca elejét. A környéken élők megoldást szeretnének fent említett a problémákra.

Ezek a képek még tegnap készültek, több mint 10 zacskó kutyaürülék borította a Cinke-köz füves területét, annak ellenére, hogy tábla jelzi: szemetelni tilos! Az érintett területen egyébként kuka is található, így érthetetlen miért ide dobják egyesek a kutyapiszkot.

A televíziónkat megkereső férfi, kamerán kívül elmondta: hosszú ideje okoz ez már problémát, és akadnak olyan kutyasétáltatók is, akik még a magánházak udvarába is bedobják a szemetet.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a gyöngyösi önkormányzatot, akik közleményt juttattak el televíziónkhoz, melyben azt írják: „intézkednek a kutyaürülék elszállításáról, és ha bárkit szemetelésen érnek, megteszik a szükséges lépéseket”.

A másik gond, hogy az utcasarkon található szelektívhulladék-gyűjtő edényeket a közelmúltban elvitték. Helyükön üvegtörmelék és szemét található. Megkerestük a témával kapcsolatban dr. Szemes Paula, Környezetvédelemi főelőadót, aki azt mondta: hamarosan azt is eltakarítják.


Tovább az archívumra