Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erdély szépségei

Erdély szépségei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tábor a táborban, kép a képben. 3 év nyári táborozás képeit állítja ki a gyöngyösi jobbik ifjúsági tagozata az egyik gyöngyösi büfében. Az Erdélyt nem lehet elfelejteni című vándorkiállítás 17. helyszíneként most a gyöngyösi közönség elé kerül. A tagozat célja, hogy a fotókon keresztül megismertesse az itt élőkkel az ifjúsági tagozat munkáját, táborát, valamint Erdély páratlan szépségét. A tárlatot április másodikáig lehet megtekinteni.

„Erdélyt nem lehet elfelejteni”. Wass Albert, erdélyi író egy idézetével foglalta össze a Jobbik Ifjúsági Tagozata legújabb kiállításának anyagát. A tárlat képeit a Jobbik IT nyári táboraiban készítették Erdélyben, a fotókon így a tagozat tagjainak munkásságát egy különleges környezetben mutatják be.

– Tavaly nyári tábor végén, ősszel fontosnak éreztük életre hívni ezt a vándorkiállítást, amelynek nem titkolt célja, hogy bemutassuk az IT-sek hétköznapjait, tábori életét, de szerettük volna ezt összekötni Erdély jellegzetes tájegységeit, tájképeket bemutató fotókkal – mondta Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő.

Az utazó kiállítás 17. alkalommal kerül közönség elé, most Gyöngyösön az egyik fiatalokat is vonzó büfében lehet ezt megtekinteni, majd a tárlatot más településekre, és más megyékbe is tovább viszik. Az Ifjúsági Tagozat nyári táborában egyébként különféle programokon vehetnek részt a fiatalok.

– Az erdélyi-magyar ifjak táborában politikai, társadalomtudományi előadásokat, és hát esténként pedig két-három nemzeti rock koncertet, de nem csak nemzeti rock koncertet lehet meghallgatni, nyilván célja a közösség építés – tette hozzá.

A táborokat és az ott készült fotókból összeállított kiállítást a Jobbik Gyöngyösi Alapszervezete is támogatja- ezt már Kévés Tamás, az alapszervezet elnöke mondta el.

– Úgy érzem, hogy minden egyes fiatalnak és most nem csak a Jobbik IT-re gondolok, hanem minden egyes fiatalnak igen is el kell mennie Erdélybe és megismerni a székely ember kultúráját, megismerni a történelmét, megismerni az ottani jellegzetességeket – mondta Kévés Tamás, a párt gyöngyösi elnöke.

A tárlatot április másodikáig lehet megtekinteni a gyöngyösi büfében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság