Kezdőlap » Hírek - Aktuális » CSOK: sok az érdeklődő

CSOK: sok az érdeklődő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 6 milliárd forintnyi igény érkezett eddig a bankokhoz a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel kapcsolatban országosan – derült ki egy fórumon, melyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, valamint Horváth László országgyűlési képviselő tartott Gyöngyösön. A program részleteiről és a céljáról is hallhattak a megjelentek, továbbá kérdésekkel is fordulhattak az előadókhoz.

Megmaradás és biztonság, egy nagy rendszernek a fontos része – ez a Családi Otthonteremtési Kedvezmény lényege és mondanivalója – hangzott el a fórumon.

Az utóbbi hónapokban sok kérdés merült fel a CSOK-kal kapcsolatban, mára azonban letisztázódni látszanak a program részletei és az érdeklődés is nagy – mondta az államtitkár.

– A pontos számokat még nem tudjuk, azt tudjuk, hogy az első másfél hónapban körülbelül 6 milliárd forintnyi igény érkezett be, tehát ennyi befogadott igény van, amit a bankok befogadtak, de hát ugye még az első lépéseknél tartunk. A szabályok világosak és tiszták már ebben a mostani rendszerben és a kormány alapvető célja, hogy minden magyar család otthonhoz juthasson, lehetőleg saját otthonhoz és a lehető legolcsóbban, azt gondoljuk, hogy ennek a programnak a keretében teljesülhet – vélekedett Tuzson Bence.

Elhangzott továbbá az is, hogy remélik: minden család, amely gyermeket vállal, és szeretne új vagy használt lakásba költözni, azok megfelelnek majd a támogatás feltételeinek.

Jár a támogatás új lakás és ház építésére, használt lakás vásárlására, és olyan típusú bővítésre is, amikor legalább egy lakószobával bővítik az ingatlant.

– Magyarországot úgy kell megőriznünk, hogy az a magyaroké maradjon, és ez csak úgy működhet, hogyha megerősödnek a családok – hangsúlyozta Horváth László, aki hozzátette: bízik abban, hogy visszatérnek majd a fiatalok a kis falvakba is a program jóvoltából.

– Ha a városon kívülre megyünk, vagy ne adj, isten a Mátra másik oldalára megyünk, akkor bizony ott látunk egy csomó olyan falvat, amelyeket eddig elhagytak a fiatalok, egy csomó olyan volt otthont, házat, amit nagyon szeretnénk, hogy ha újra családok népesítenének be – mondta.

Heves megyében 2013-tól a házasságkötések száma és a születések száma is emelkedik – ezt kell támogatni, egyebek mellett a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel – tette hozzá az országgyűlési képviselő.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
09:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:33
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 4. rész
18:12
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:03
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság