Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ömlesztve ne!

Ömlesztve ne!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sikeres volt az önkormányzat által meghirdetett zöldhulladék begyűjtés, amely március elején három napon át tartott. Az akció után,- ahogyan előtte is- ismét csak a barna színű kukákból szállítja el a zöldhulladékot a szolgáltató, de a szennyvíztisztító telep bejáratánál található konténerekbe az év minden napján elhelyezhető a zöldhulladék a gyöngyösi lakosoknak. A szállítási időpontok több fórumon is elérhetőek.

Még mindig sokan teszik ki ömlesztve a zöldhulladékot az ingatlanok elé- hangsúlyozza Szemes Paula a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság környezetvédelmi főelőadója. Lassan pedig már egy éve, hogy így, a szolgáltató nem szállítja el a zöldhulladékot, csak a barna színű szemétgyűjtőkből. Ezt évente kilenc alkalommal végzik el.

– Nagyon fontos, hogy csak az ütemtervben megadott időpontban szabad kitenni a közterületre a zöldhulladékot, ellenkező esetben gyakorlatilag a közterület engedély nélküli használata valósul meg – mondta.

Ezeket az időpontokat a lakosok több fórumon is elérhetik, valamint a januári számla mellé minden leszerződött fél megkapta erről a tájékoztatást. Az évi kilenc alkalom mellett azonban a szennyvíztisztító telep bejáratánál elhelyezett konténerbe az év minden napján kivihető a zöldhulladék. Ez azonban csak a gyöngyösi lakosokat érinti.

Szemes Paula elmondta azt is, hogy a jövőben elképzelhető, hogy a szemétgyűjtőn kívül más eszközökbe is elhelyezhető lesz a zöldhulladék.

– Az a biológiai lebomló zsák, ami könnyen elérhetővé vált, a gyöngyösi technológiában nem bizonyult megfelelőnek, a közszolgáltató talált egy másfajta zsákot, az éppen most van a prizmában, a komposztprizmában, úgyhogy körülbelül két hét múlva fogjuk megtudni, hogy az a zsák alkalmas e arra, hogy a gyöngyösi technológiába lebomoljon – jegyezte meg.

A zöldhulladékot legközelebb a különböző körzetekben május végén, és június elején szállítják el.


Tovább az archívumra