Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai nap

Szakmai nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakmai napot szervezett a közművelődésben érintett szakemberek részére a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodája és a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ. A rendezvényen többek között előadást hallhattak pályázati lehetőségekről, és a megyei kulturális statisztikai adatszolgáltatásról is. Az Intézetnek egyébként egyre több partnere van, a Mátra Művelődési Központtal is több közös programot szerveztek már.

– A szakmai fejlődés, tudás, és tapasztalat szempontjából elengedhetetlenek az ilyen fórumok – ezzel a gondolattal nyitotta meg Kévés Tamás alpolgármester a Családi Intézetben megszervezett szakmai napot, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája és a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ rendezett a közművelődésben érintett szakemberek számára. Hasonló rendezvény a korábbi években már Hatvanban és Egerben is volt, így sokan várták már, hogy városunkban is hallhassanak a különböző pályázatokról és statisztikai adatokról.

– Megpróbáljuk felhívni a résztvevők figyelmét az éppen aktuális pályázati felhívásokra, illetve olyan új szakmai ismereteket, tudásokat próbálunk átadni, amitől a mindennapi munkájuk hasznosabb és könnyebb lesz – részletezte Csathóné Sebők Erika, a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodájának vezetője.

Az irodavezető több rendezvényről szóló videót mutatott meg a jelenlévőknek, és elmondta, hogy az intézetnek egyre több partnere van, hiszen nagy az igény, hogy segítsék a közművelődésben érintettek munkáját. Csathóné Sebők Erika hozzátette: a Mátra Művelődési Központtal már régóta jó kapcsolatot ápolnak, és több közös rendezvényük is volt már.

– Nagyon könnyen és nagyon jól tudunk együtt dolgozni, hiszen az intézet, és vezetősége érti azokat a szakmai irányelveket, amiket mi képviselünk – tette hozzá.

A szakmai napon pályázati felhívásokról is szó esett, -mint elmondták- ezek célja az, hogy a közművelődési szolgáltató szervezeteket arra ösztönözzék, hogy minőségi munkát végezzenek.


Tovább az archívumra