Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Osztják a virágpalántákat

Osztják a virágpalántákat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától osztják az ingyenes virágpalántákat Gyöngyösön a Polgármesteri Hivatal udvarában. A „Tegyük virágosabbá Gyöngyöst” akció keretében az idén 15 ezer tő virágpalántát ültethetnek ki a gyöngyösiek. Ma 10 órától délutánig vihették haza a virágokat mindazok, akik korábban ezt írásban igényelték és most telefonon kaptak értesítést az önkormányzattól.

Pakolják a csomagtartóba a virágpalántákat. Ezt az egyik Aranysas utcai társasház lakói ültetik majd ki az előttük lévő közterületre. Lakóközösségek társasházak 200 tő palántát igényelhettek, míg magánszemélyeknek 50 virág jár. Egy ilyen ládában 21 tő palánta található, van petúnia, paprikavirág, mézike, napvirág, büdöske különböző színűek és amíg a készlet tart szabadon választhatóak is. Cserta Isvánné inkább a piros színű virágokat viszi.

Juhász Katalin városüzemeltetési igazgatóhelyettes azt mondja, fontos, hogy mindenki ládával, táskával érkezzen, hisz a tavalyi akcióból tanulva nem adják oda a szaporítóládákat.

Sokan még mindig érdeklődnek a további igénylések lehetőségeiről, így Juhász Katalin elmondta: május 5-ig még lehet jelezni a részvételi szándékot, és ha a program sikeres lesz, elképzelhető, hogy a már megrendelt 15 ezer palántán túl is rendel még az önkormányzat virágokat.


Tovább az archívumra