Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aláírásgyűjtés az elkerülő útért

Aláírásgyűjtés az elkerülő útért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Aláírást gyűjt az MSZP helyi szervezet az északnyugati városrészt elkerülő út befejezéséért. Végh Attila a párt helyi elnöke elmondta, hamarosan a képviselőtestület elé kerül az ügy. Az MSZP további két országos népszavazási kezdeményezésre is gyűjtött aláírást a mai napon.

Három témában is gyűjtött aláírást az MSZP helyi szervezet. A párt kezdeményezésére egy helyi és két országos témában várták a támogató aláírásokat. Ez utóbbit már több hónapja gyűjtik országosan is az MSZP aktivistái.

– Van két országos népszavazási kezdeményezésünk, az egyik az, hogy az állami tulajdonú földeket ne lehessen értékesíteni, a másik, hogy egyes állami cégekben foglalkoztatottak 2 millió forintnál többet ne kereshessenek – mondta dr. Végh Attila.

A mintegy tíz éve félbehagyott észak-nyugati városrészt elkerülő út befejezéséért is gyűjtötte az MSZP az aláírásokat, amitől azt várják, hogy előrelépés történjen az ügyben, hiszen jelentős forgalomtól szabadulhatna meg a város, ha megépítenék a maradék útszakaszt.

– Kétezerhatban készült el az összesen négy és fél kilométeres szakaszból 2,9 kilométer, tehát lenne még durván másfél kilométer, ami hátra van. Tíz éve gyakorlatilag semmi előrelépés nem történt függetlenül attól, hogy éppen ki volt kormányon – mondta a párt városi elnöke.

Végh Attila azt mondja a kisajátítások és a nyomvonal kijelölése is megtörtént a beruházás kezdetekor. Az pedig, hogy befejeződjön az elkerülő út építése nem csak az MSZP, hanem az egész város érdeke volna. A párt helyi elnöke szerint hamarosan, akár már júniusban a képviselő-testület elé kerülhet az ügy.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság