Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Repülőbaleset

Repülőbaleset

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Légi baleset történt szombaton a Pipis hegyi repülőtéren. Egy vitorlázó repülőgép felszállás közben a földnek csapódott, aminek következtében a pilótát gerincsérüléssel a hatvani kórházba szállították. A balesetet feltehetően az okozhatta, hogy összegabalyodtak a repülőgépet a magasba húzó drótkötelek.

Helyszínelnek Pipis-hegyen a rendőrök, akiket repülőbalesethez riasztottak szombaton. A felvételeken jól látszik, hogy a repülőgép nem sérült meg súlyosan, a helyszínen lévő szakember szerint a pilóta jól oldotta meg a vészhelyzetet. A baleset körülményeit a rendőrség jelenleg is vizsgálja.

– 2016 május 21-én 17 óra harminc perckor a gyöngyösi Pipis hegyi repülőtéren egy budapesti lakos egy vitorlázó repülőgéppel felszállást hajtott végre, miközben eddig ismeretlen körülmények között kb. 3 méteres magasságból a jármű aljával a földnek csapódott. Ennek következtében a férfi úgy tűnik, hogy súlyosabb sérüléseket szenvedett, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja – mondta el Kovács Nikoletta, a HMRFK sajtóreferense.

A pilóta a baleset következtében gerincsérülést szenvedett, az időközben értesített mentőhelikopterre azonban nem volt szükség.

– Nem sokkal fél hat után kaptunk bejelentést Gyöngyös Pipis hegyről, hogy egy vitorlázó repülőgép balesetet szenvedett. Azonnal a gyöngyösi eset kocsi és mentőhelikopter indult a helyszínre. A helyszínen egy középkorú férfit találtunk, aki hátfájásra panaszkodott. Nem volt kizárható a gerincsérülés ezért teljes teströgzítést alkalmaztak a kollégák, fájdalomcsillapítót kapott a sérült, majd ezt követően a hatvani kórház traumatológiai osztályára szállították – részletezte Csató Mónika, a mentőszolgálat szóvivője.

Értesüléseink szerint a gépet fiatal, de rutinos pilóta vezette, aki közel tíz éve repül vitorlázó gépen. A mostani balesetet feltehetően az okozhatta, hogy összegabalyodott az a két drótkötél, amivel a repülőgépet a levegőbe húzzák. A sérült pilótát idő közben a budapesti honvéd kórházba szállították.


Tovább az archívumra