Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiss Péterre emlékeztek

Kiss Péterre emlékeztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyertyagyújtással emlékeztek Kiss Péterre a Kékes Kutató Mentő Alapítvány tagjai szombaton, Kékestetőn. A fiatal gyöngyösi alpinistával éppen három éve, május 21-én szakadt meg a kapcsolat, miközben társával, Erőss Zsolttal ereszkedtek le a Himalájában a Kancsendzönga csúcsáról.

A Kiss Péter és Erőss Zsolt tiszteletére létrehozott Kékestetői elmélkedő helyen emlékeztek meg az egykori barátok és mentőtársak a három éve a Himalájában eltűnt gyöngyösi hegymászóról. Kiss Péterre a Kékes Kutató Mentő Alapítvány tagjai ma is a legtehetségesebb tagjukként emlékeznek vissza.

– Nagy szeretettel emlékezünk Petire, alapító tagja a Kékes Kutató Mentő csapatnak. Ha lehet mondani, akkor a társaságból ő volt az, aki egészen magas szinten űzte a hegyi életet, a hegymászást, az ezzel kapcsolatos teljesítményorientált hozzáállást. És talán neki volt az egyik legnagyobb tapasztalata a magashegyi életben, magashegyi mentéssel kapcsolatban – mondta dr. Réthy István vezető mentő.

A megemlékezésen gyertyát gyújtott a hegymászó édesapja is, aki azt mondja, ma sem tudnak sokat arról, hogy konkrétan mi történhetett Péterrel a Kancsendzöngán.

– Mintha tegnap történt volna. Tehát azóta egyszerűen nem tudjuk még most sem a konkrét eseményeket, mert odafent 8000 méter felett történtek ezek a dolgok. Onnan le igazából információ nem jött. Annyit tudunk, hogy ők ott maradtak fent. Péter kicsúszott, Zsolt ott maradt. Úgyhogy ez a bizonytalanság, ez a legrosszabb – fogalmazott az édesapa.

Kiss Péterrel és társával Erőss Zsolttal 2013. május 21-én leereszkedés közben szakadt meg a kapcsolat, miután feltehetően sikeresen meghódították a föld harmadik legmagasabb hegycsúcsát a 8586 méter magas Kancsendzöngát.


Tovább az archívumra