Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Környezetvédelmi nap

Környezetvédelmi nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Globális környezetvédelmi napot tartott dolgozói számára az egyik villamossági berendezéseket gyártó cég. A kampány részeként a dolgozók szemetet szedtek, elektronikai hulladékot gyűjtöttek, megismerkedhettek az elektromos autó használatával, és előadást hallhattak az energiatakarékossággal és újrahasznosítással kapcsolatban.

Hangtalanul gördül be az elektromos autó az egyik villamossági berendezéseket gyártó cég gyöngyösi telephelyére. A dolgozók kipróbálhatták, milyen érzés egy ilyen autóban utazni. Ez is része volt annak a globális környezetvédelmi napnak, amelynek célja, hogy a dolgozók megismerjék a cég energiatakarékossággal és újrahasznosítással kapcsolatos akcióit.

– Programot terveztünk a dolgozók részére, egyrészt, hogy bemutassuk a Schneidernek és a Prodaxnak a környezethez kapcsolódó teljesítményét, energia megtakarítás, széndioxid kibocsátás csökkentés, vízfogyasztás csökkentés és a hulladékokkal kapcsolatos megtakarítási akciókat és szerveztünk olyan programokat, amik kicsit interaktívabbá teszik ezt – sorolta Lőrincz László biztonsági, környezetirányítási és épületfenntartási igazgató.

Elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek, szemétgyűjtést a bekötőúton, és hamarosan kifestik az udvari dohányzóhelyiséget is. A cég számára mindig is fontos volt a környezet megóvása- mondja Lőrincz László.

Lőrincz László

– Zöld termékeket próbálunk gyártani, tehát a teljes életciklus alatt követjük a felhasznált anyagok, illetve azoknak az újrahasznosítását, hulladékkezelését – emelte ki.

A dolgozók láthattak egy prezentációt az energiatakarékosságról, hiszen a vezetők szerint fontos, hogy a munkatársak ne csak a munkahelyükön, hanem otthon is ebben a szellemben cselekedjenek, és saját ötleteikkel is segítsék elő a cég zöld tevékenységeit.


Tovább az archívumra